Hyundai Motor обяви, че ще представи платформа само за електрически

...
Hyundai Motor обяви, че ще представи платформа само за електрически
Коментари Харесай

Hyundai пуска нова платформа специално за електромобили

Hyundai Motor разгласи, че ще показа платформа единствено за електрически транспортни средства при започване на идната година, която ще употребява личната технология за произвеждане на акумулатори на компанията, с цел да понижи времето за произвеждане и разноските, съобщи Reuters.

Това е част от напъните на производителя, който сега заема пето място в света, да се трансформира в главен състезател на международния пазар на електрически автомобили. В момента водещите компании влагат милиарди на него, най-много за възстановяване на батериите, защото точно те са съставният елемент, който държи цените им високи спрямо тези на колите с мотор с вътрешно горене.

Лидерът в този пазарен сегмент Tesla оповести през септември, че има за цел да понижи на половина цената на своите електрически акумулатори и усили доста производството им, с цел да понижи цените на електрическите автомобили с по 25 хиляди $ на кола.
 Hyundai и Kia заплащат $3 милиарда за дефектни мотори
Hyundai и Kia заплащат $3 милиарда за дефектни мотори

Двете марки изтеглиха близо 1,7 милиона автомобила в Съединени американски щати

Hyundai назовава новата идея електрическа световна модулна платформа (E-GMP). Според компанията тя ще им разреши да употребяват лични акумулатори в другите електрически автомобили, което ще понижи броя на съставените елементи с 60%.

" E-GMP ще бъде доста ефикасна за реализиране на лидерската позиция на групата при електрическите автомобили, защото ще разреши на компанията да разшири своята продуктова гама за релативно къс интервал от време посредством модулност и стандартизация ", се споделя в изказване от Hyundai.

Електрическите транспортни средства, основани на E-GMP, ще имат пробег от над 500 км с едно зареждане, което е растеж от над 23% по отношение на електрическата Kona, който сега предлага максимален пробег измежду електрическите модели на Hyundai.

Hyundai Motor и Kia Motors се стремят да реализират вкупом 1 млн. продажби на електрически автомобили през 2025 година, с цел да станат третият по величина състезател в този сегмент в света.

Компанията даде обещание 23 нови модела на ток, в това число 11 напълно електрически модела до 2025 година и възнамерява да показа семейство електрически автомобили под марката Ioniq от началото на идната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР