Hyundai, LG ще похарчат още 2 милиарда долара за завод за батерии в Джорджия

...
Hyundai Motor Group и LG Energy Solution ще увеличат съвместната
Коментари Харесай

Hyundai Motor Group и LG Energy Solution ще увеличат съвместната си инвестиция в завод за производство на батерии в Джорджия с 2 милиарда долара и ще добавят 400 допълнителни работни места, съобщиха компаниите и щатът в четвъртък.

Съоръжението, съвместно предприятие между двете компании, сега включва обща инвестиция от 4,3 милиарда долара и в крайна сметка ще може да произвежда около 300 000 батерии за електрически превозни средства годишно, казаха компаниите.

Hyundai, третият по големина производител на автомобили в света по продажби на автомобили, заяви, че двете компании сега планират да похарчат общо 7,59 милиарда долара и да създадат 8500 нови работни места за осем години в окръг Брайън, Джорджия.

Тази цифра включва завода за батерии, който има годишен производствен капацитет от 30 гигаватчаса (GWh), както и отделен завод за производство на електрически превозни средства.

Заводът за производство на автомобили е планиран да започне да произвежда превозни средства през януари 2025 г. и ще произвежда 300 000 автомобила годишно.

Двете производствени мощности, известни под общото наименование „Метаплант“, бяха стимулирани от потребителски данъчни кредити от $7500 в Закона за намаляване на инфлацията в САЩ от 2022 г., който изисква електрическите превозни средства да се произвеждат в Съединените щати и определя нови изисквания за снабдяване с критични минерали и батерии компоненти.

Законът също така включва солидни данъчни кредити за производство на батерии в САЩ.

Производителят на автомобилни части Hyundai Mobis ще сглобява батерийни пакети, използвайки клетки от завода, след което ще ги доставя на производствените съоръжения на Hyundai Motor в Съединените щати за производство на електрически превозни средства Hyundai, Kia и Genesis.

Губернаторът на Джорджия Брайън Кемп каза, че щатът е привлякъл множество доставчици, които да подкрепят съоръжението.

Миналата година главният оперативен директор на Hyundai Хосе Муньос каза, че заводът в Джорджия евентуално може да произвежда 500 000 автомобила годишно, ако търсенето го оправдае.

През април Hyundai Motor заяви, че е финализирал отделно съвместно предприятие за батерии за електрически превозни средства в САЩ на стойност 5 милиарда долара с партньор SK On, батерийно звено на SK Innovation Co.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР