Hyundai Motor Company продължава активно да си сътрудничи с IonQ,

...
Hyundai Motor Company продължава активно да си сътрудничи с IonQ,
Коментари Харесай

Квантовата технология помага на Hyundai да подобри автопилота си

Hyundai Motor Company продължава интензивно да си сътрудничи с IonQ, международен водач в квантовите калкулации. Партньорите оповестиха стартирането на нов план, който ще употребява квантово машинно образование за подредба на изображения и 3D различаване на обекти.

Разпознаването на разнообразни обекти се възнамерява да се употребява за в допълнение възстановяване на технологията за самостоятелно шофиране на Hyundai. Машинното образование на квантовите компютри е доста по-точно и големите набори от данни се обработват доста по-бързо, в сравнение с стандартните компютри.

Hyundai и IonQ за първи път оповестиха партньорството си по-рано тази година. Тогава задачата беше да се употребяват квантови компютри за възстановяване на продуктивността и сигурността на литиевите акумулатори за електрически транспортни средства.

В момента квантовите компютри IonQ се употребяват за систематизиране на 43 разновидности на пътните знаци. След това и двете компании ще употребяват данните за машинно образование на IonQ в специфичната тестова среда на Hyundai, където специалистите ще пресъздадат голям брой сюжети за шофиране в действителния свят.

Партньорите ще си сътрудничат по този план за създаване на квантови подходи за идентифициране на 3D обекти. На първо място ще бъде разширена идентификационната база на пътните знаци и също така там ще бъдат включени спомагателни обекти: пешеходци, велосипедисти и така нататък

В допълнение, потреблението на най-новия квантов компютър IonQ Aria може да обезпечи по-ефективна обработка на данни, като в същото време понижи разноските. IonQ Aria е най-мощният квантов компютър на пазара през днешния ден с 20 алгоритмични кубита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР