Hyundai Ioniq 6 е един от най-издръжливите автомобили от класа

...
Hyundai Ioniq 6 е един от най-издръжливите автомобили от класа
Коментари Харесай

Каква е тайната зад големия пробег на Ioniq 6?

Hyundai Ioniq 6 е един от най-издръжливите коли от класа си в дисциплината за най-вече пробег, като съгласно данни от корейския производител, колата може да измине до 614 километра с едно зареждане съгласно стандарта WLTP. Това е реализирано благодарение на 77.4кВч батерия, която въпреки да не е дребна, напълно не е рекордьор по потенциал.



Въпреки това, тайната на колата не се крие в нейната батерия, а в нейния дизайн. Докато някои производители разчитат на обичаен дизайнерски език, инженерите и дизайнерите на Hyundaiтук са работили дружно, с цел да реализиран рекорден за марката коефициент на противодействие от едвам 0.21. Този дизайн е заимстван от коли от средата на предишния век като Phantom Corsair, Saab Ursaab и други.



Друг основен „ състезател “ във вдъхновението за дизайна на колата е самолетът от Втората международна война Supermarine Spirtfire. Неговите детайли се виждат в задната част и по-конкретно спойлера, който оказва помощ за отвеждането на въздуха от колата, както може да се види. Колата минава през голям брой проби, в това число и срещуположен вятър с 200км/ч, който да изглади даже и най-малките недостатъци на дизайна.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР