Hyundai и Kia се крадат с 660% повече спрямо същия

...
Hyundai и Kia се крадат с 660% повече спрямо същия
Коментари Харесай

Общинският съвет на Ню Йорк съди Kia и Hyundai – колите им се крадат лесно с трик от социалните мрежи

Hyundai и Kia се крадат с 660% повече по отношение на същия интервал на предходната година.

Светлин Желев преди 2 минути 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 9:11 | 06.06.2023

Мъск: „ Ако Китай сътвори извънредно мощен изкуствен интелект то това ще съставлява риск за суверенитета на Китай “

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 15:53 | 06.06.2023

Как по този начин през изтеклите няколко години цената на тв приемниците падна с 97%

IT НовиниСветлин Желев - 9:56 | 05.06.2023

Раждането на „ Черния лебед “: Девет години от „ чертежа на салфетка “ до първия полет

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Градските управляващи на Ню Йорк подадоха правосъден иск против Kia и Hyundai, обвинявайки корейските производители на коли в немарливост и основаване на източник на заплаха за всички хора в близост – колите на тези марки били прекомерно лесни за кражба.

В желае се твърди, че повишаването на броя на кражбите на коли е изложило на риск благосъстоянието на нюйоркчани, като дейно е изчерпало ресурсите на правоприлагащите органи, а решението да не се инсталират имобилайзери на КИА и Хюндай е било причина за проблмите. В обществените медии започнаха да се появяват многочислени видеозаписи на откраднати коли от двете марки, вследствие на което публични лица приканиха производителите да изтеглят колите. В резултат на това Kia и Hyundai трябваше да платят 200 млн. $ за споразумяване на групов иск от страна на притежателите на коли и да дават безвъзмезден програмен продукт за отбрана от обири.

Около 8,3 млн. автомобила Kia и Hyundai, създадени сред 2011 и 2022 година, бяха лишени от имобилайзерите си, което ги направи уязвими за кражба, а инструкциите за това по какъв начин да бъдат откраднати започнаха да се популяризират лавнообразно в YouTube и TikTok. Администрациите на платформите отстраняват тези материали, само че кражбите не престават.

В желае на кметството на Ню Йорк се споделя, че кражбите от моделите Kia 2011-21 година и Hyundai 2015-21 година съставляват 19,3 % от записаните обири в града през тази година, като на тези коли се падат едвам 2,9 %. През първите четири месеца на 2023 година в Ню Йорк са откраднати 977 автомобила Hyundai и Kia – нарастване с 660% по отношение на същия интервал на предходната година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР