Хю Хефнър, легендарният основател на списание Playboy, е починал в

...
Хю Хефнър, легендарният основател на списание Playboy, е починал в
Коментари Харесай

Краят на една ера! Почина легендарният Хю Хефнър

Хю Хефнър, именитият създател на списание Playboy, е умрял в дома си Playboy Mansion от естествена гибел на 91-годишна възраст, оповестиха в изказване от Playboy Enterprises в сряда.
Списание Playboy бе учредено преди повече от 60 години, с цел да сътвори нишово мъжко издание, което съчетава фотоси на голи дами с по-задълбочени публикации и изявленията.
Твърди се, че Хефнър основава списанието със 600 $ и още 1 000 $, взети назаем от майка му. Първата двойна страница, белег на месечното списание, е била с Мерилин Монро.
„ Баща ми живя извънреден и въздействащ живот като медиен и културен пионер и водещ глас зад някои от най-значимите обществени и културни придвижвания на нашето време в отбрана на свободата на словото, гражданските права и половата независимост ", споделя Купър Хефнър, основен креативен шеф и наследник на Хю, в изказване.
"Той дефинира метод на живот, който е в основата на марката Playboy, една от най-разпознаваемите и трайни марки в историята ", споделя младият Хефнър.
„ Хефнър имаше напредничав метод освен към сексуалността и хумора, само че и към литературата, политиката и културата ", се споделя в изказването, наричащо "Playboy Interview ", или обширната полемика сред прочут човек и интервюиращия, общоприета процедура ".
Хефнър също по този начин води борби за свободата на словото в Съединени американски щати, като измина целия път до Върховния съд, откакто пощенската работа на Съединени американски щати отхвърли да доставя неговото списание, се напомня в изказването.
Въпреки че списанието съумя да въодушеви и да се впусне в „ половата гражданска война " през 60-те и 70-те години, през последните години то се бореше с сложната конкуренция от страна на безплатната онлайн порнография.
За къс интервал от средата на 2016 година до началото на 2017 година списанието опитва с отбягване на голота, преди да се върне към предходната си формула.
Хефнър умря пред брачната половинка си Кристъл, синовете си Купър, Дейвид и Марстън и щерка си Кристи, се прибавя в изказването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР