HYPNOTIC-триото, което преобръща представите за класическа музика, е готово с

...
HYPNOTIC-триото, което преобръща представите за класическа музика, е готово с
Коментари Харесай

HYPNOTIC в шеметен танц със Захарната фея на Чайковски

HYPNOTIC-триото, което прекатурва визиите за класическа музика, е готово с нов сърпрайз към феновете си. Българският кросоувър феноменподарява за Коледа „ Танцът на Захарната самодива “ на Чайковски.

 

Палавата самодива скача по нотите в самоуверено партньорство с цигулката на Мария Новева, виолата на Бистра Копринкова и виолончелото на Марина Хинова. Емблематичният миг от „ Лешникотрошачката “ към този момент звучи в нов вид, сред класиката и попа, и събира фенове от целия свят.

 

Запален почитател на обичаното струнно трио се оказва самият Дейв Кътч. Популярният саунд инженер, от именитото Mastering Palace Studio в Ню Йорк, написа персонално писмо до девойките, с цел да им каже, че музиката им звучи ужасно.

 

„ Наистина ужасно се развълнувах, когато видях мейла от Дейв Кътч- споделя Мария- Все отново това е индивидът, който работи с най-големите имена в международната музикалната промишленост и планове, които мастерира печелят 5 награди и 32 номинации за „ Грами “.

 

Думите на фамозния американец са оценка и за целия дрийм тийм, който HYPNOTIC събират към себе си с цел да основат „ Танцът на Захарната самодива “. С поддръжката на НФК в екипа влизат още хитмейкърът Светлин Къслев и миксинг инженера Димитър Ганчев-Майт, които трансформират музикалните фантазии на HYPNOTIC в действителност.

 

Идеята да се сътвори версия по класиката на Чайковски е още от 2014 година. Според HYPNOTIC обаче тогава моментът като че ли не е бил точният и петолинията се подреждат едвам през 2022 година. Модерната част от аранжимента е по концепция на Светлин, а Мария работи по класическата част.

 

След дълъг музикален брейнсторминг, часове работа и доста ентусиазъм, триото основава „ Танцът на Захарната самодива “ в новия, неповторим вид.

 

 

 

„ Музиката и изключително този танц може да ти създадат Коледата!- споделят HYPNOTIC- Мелодията е изпълнена с оня звън и снежен искра, които се усещат единствено по това време на годината. Нотите „ се връзват “ тъкмо в тези моменти, които не трябва да се пропущат и би трябвало да се споделят с най-обичаните хора…Също както ние споделяме музиката си и с най-обичаните хора: с вас! “

 

Споделете Коледа с HYPNOTIC!На 18-ти декември, може да усетите страстта, която подаряват единствената в България съвременна кросоувър група, по време на  

 

 

Повече за HYPNOTIC

 

HYPNOTIC e най-успешната и известна струнни обединения у нас, без аналог в съчетаването на класика и съвременна музика. Историята на триото стартира през 2007 година Мария Новева (цигулка) и Марина Хинова (виолончело) основават групата. По-късно в нея се включва и Бистра Копринкова (виола).Това, което ги събра и сплотява до през днешния ден, е желанието им да разчупят музикалните рамки в типичен кросоувър жанр.

 

Представяйки и развивайки класическия кросоувър род в България, HYPNOTIC съкратяват дистанцията сред класиката и известната музика, тъй че класическата музика доближава до от ден на ден хора и намира път и към по-младата публика.

 

Музиката и изисканата и елегантна визия на HYPNOTIC са били част от всички знакови събития:  Юбилей на Христо Стоичков „ 50 години номер 8 ” – благотворителен търг в The Residence Club, 3 март в Европейския парламент  -  Брюксел, Сватбена гала на дъщерята на министър-председателя на Украйна – Володимир Гройсман в Резиденция “Евксиноград ”, Ден на Храбростта и празник на Българската войска в Арена Армеец, BAPRA Bright Awards, 25 години Fibank, 25 години Геотехмин в Sofia Event Center, Откриване шоурум BMW M Car Sofia, Откриване Sofia Fashion Week, " Будител на годината " и доста други.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР