Хващате ли се натрапчиво да гризете ноктите си - може

...
Хващате ли се натрапчиво да гризете ноктите си - може
Коментари Харесай

5 психологически причини, поради които си гризем ноктите

Хващате ли се натрапчиво да гризете ноктите си - може би даже напълно неумишлено? За 20 до 30% (или повече) от хората гризането на ноктите е държание, което не могат да спрат сами.

Кога гризането на ноктите е проблем, който се нуждае от здравна помощ?

Ако гризането на ноктите предизвиква физическа щета и психически стрес, тогава е належащо професионално лекуване. Обикновено индивидът знае, че държанието е проблематично, само че не може да го управлява самичък. Важно е да потърсите помощ, в случай че държанието визира психическото и физическото здраве:

• Увреждане на нокътя, кутикулата или околната кожа.

• Бактериална зараза.

• Дентални проблеми.

• Психологически увреждания (срам, липса на самочувствие, меланхолия ).

Защо хората си гризат ноктите?

За множеството хора гризането на ноктите е нещо понякога. Когато хората не могат да спрат държанието сами, лекарите го считат за тип повтарящо се държание, фокусирано върху тялото. Ние назоваваме хроничното гризане на ноктите онихофагия и не разбираме изцяло повода. Знаем, че хората с тези положения постоянно имат и онихофагия:
Смученето на палеца при децата може да е потребно
Някои нездравословни привички имат своите позитивни страни. Сред тях да смученето на палеца и гризането на нокти, считат новозеландските учени...

• Хиперактивност и импулсивност, плюс компликация при превръщане на внимание.

• Опозиционно предизвикателно разстройство: Неподчинение към хора с власт.

• Разстройство на тревога при разлъка: Прекомерна тревога, когато сте отделени от избрани хора или домашни любимци.

• Синдром на Турет: Неволеви придвижвания и звуци.

• Хронично раздразнение на кожата, дърпане на косата, хапане на бузите и скърцане със зъби.
Този признак с ноктите издава диабет
Коварният диабет вид 2 стартира с разнообразни предупредителни знаци, част от които са с външни проявления и не остават незабелязани. Но въп...

Има ли характерни аргументи за онихофагия?

Поведението нормално е автоматизирано - хората го вършат без да го осъзнават. Хроничното гризане на ноктите постоянно има самоуспокояващо качество (осигурява чувство за спокойствие), тъй че хората могат да го употребяват като механизъм за справяне. Понякога нокът или несъвършенство на ноктите могат да подбуден някого да поддържа прекалено нокътя. Тяхната цел е да подобрят външния тип на нокътя, само че за жалост той постоянно наподобява по-зле. Те не имат намерение да се самонараняват – това е озлобено държание. Други фактори могат да бъдат досада, нужда от централизация или стресова обстановка.

Как хората стопират да гризат ноктите?

Обикновено се предлага смесен метод на лекуване, който включва:

1. Поведенческа терапия: Терапията може да
Психолог назова най-хубавите средства против тревога
Информационното пространство единствено може да ускори негативното влияние върху актуалните хора. Постоянните психически опасности...

помогне за освобождението на срама и отрицателните страсти, които постоянно съпровождат гризането на ноктите.

2. Грижа за себе си и релаксация: Грижата за себе си — постоянно хранене, повече придвижване, задоволително сън — ви оказва помощ да се чувствате по-спокойни, уверени и издръжливи, като ви дава мощ да се възстановите.

3. Социална поддръжка: Разговорът с другар за поддръжка, когато почувствате предпочитание да си гризете ноктите, може да ви помогне да преминете през стресовия миг.

4. Лечение на всевъзможни психиатрични разстройства: Хората с хронично гризане на ноктите може да се нуждаят от медикаменти или поведенческа терапия за справяне със обвързвано положение.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР