Хвърлянето на кръста в Монтана ще се състои на 6

...
Хвърлянето на кръста в Монтана ще се състои на 6
Коментари Харесай

Изискват зелен сертификат или отрицателен тест за участие в Богоявленския ритуал в Монтана

Хвърлянето на кръста в Монтана ще се състои на 6 януари в 10.45 часа, в езерото на парк “Монтанензиум”. До присъединяване в обичайния богоявленски обред ще бъдат позволени единствено участници, които показват кръщелно удостоверение и зелен документ или негативен тест за COVID-19. Предварителното записване ще стартира в 10 чaсa на мястото на събитието, оповестява локалната община.
Преди хвърлянето на кръста Негово високопреподобие архимандрит Антим - протосингел на Видинска митрополия, ще отслужи тържествена света литургия и Велик Йордански водосвет. Службата ще стартира в 9 часа в храм “Св. св. Кирил и Методий”. Непосредствено след нея - в 10.30 часа, литийното шествие, ще се насочи към езерото. Маршрутът му ще премине по централната алея на бул. „ Трети март” и ще завие на ляво по ул. „ Александър Стамболийски”, с цел да стигне до водоема.
Всички участници в изваждането на кръста ще бъдат благословени от архимандрит Антим и ще получат заплащане за своята съпричастност към огромния християнски празник и към традицията.
Българската православна черква и Община Монтана като уредници молят към присъстващите за съблюдаване на противоепидемичните ограничения – носене на маски или отдалеченост от най-малко 1.5 метра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР