Хвърчащ лист, написан дори не точно от собственика на дадено

...
Хвърчащ лист, написан дори не точно от собственика на дадено
Коментари Харесай

Признание от висш нотариус: За завещание може да бъде признат хвърчащ лист

Хвърчащ лист, написан даже не тъкмо от притежателя на обещано имущество, само че подписан и датиран може умерено да послужи като наследство и с това " наследство " имуществото да отиде при някой, който въобще не е безценен и даже не е употребил персонално притежателя . Това призна ръководителят на Дисциплинарната комисия към Нотариалната камара Димитър Танев.
Танев разяснява пред Нова телевизия тематиката след случай, при който наследен на дете-сираче апартамент отива в ръцете на лъжец тъкмо по скица с меко казано подозрително наследство. Фалшивото наследство е употребявано, с цел да се препродаде апартаментът няколко пъти, като има изповядване на покупко-продажбите при нотариус Борислава Налбантова, която към момента не е коментирала за какво е удостоверила покупко-продажбите при доста ниска цена – 35 000 лв. за 66 квадрата в София.
Според специалиста описаното нагоре " наследство " си е планувано в закона още от 1890 година. Трябвало обаче да има промени и има оферти от нотариусите в тази тенденция, като Танев уточни две благоприятни условия .
Първият вид за смяна – когато се афишира съответното наследство, без значение дали е нотариално заверено или не, да участват наследниците по закон. Те следва да бъдат издирени и известени, с цел да може при самата публикация незабавно да предяват искания, в случай че имат такива.
Вторият вид е да бъде върната формата на така наречен скрито наследство. При него се написа наследство от съответния човек, като то бива подкрепено с подписите на най-малко двама очевидци (в предишното са били дори четирима) и заведено на предпазване при нотариус.
В момента най-сигурният, само че и най-скъп вид на наследство е нотариално завереното. При него завещаващият диктува на нотариус последната си воля, в наличието на двама очевидци и по-късно го заверява.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР