Хванаха зрелостник да преписва на матурата по български език и

...
Хванаха зрелостник да преписва на матурата по български език и
Коментари Харесай

В Монтана хванаха зрелостник да преписва на матурата

Хванаха абитуриент да преписва на матурата по български език и литература в Монтана. Изпитът се е провел в постройката на Финансово стопанската гимназия.
"Ученикът се опитал да преписва от мобилния си телефон, само че е оголен от квесторите ", заяви Трайка Трайкова, шеф на Регионалното ръководство на образованието. Работата му е анулирана.
929 дванадесетокласници писаха на държавния зрелостен изпит по Български език и литература в област Монтана. Само 16 от позволените не са се явили. Изпитът се е провел в 81 зали в 19 учебни заведения в района. 250 квестори са пазили учениците.
Върху "Човекът и вярата " в стихотворението "Вяра " на Никола Вапцаров разсъждаваха зрелостници. Това бе вид 24 от общо 11 000 благоприятни условия.
Бъдещите зрелостници започнаха изпита в 8.00 часа. Той продължи 4 часа, като бе разграничен на 3 модула. За първите два зрелостниците имаха по 1 час. За последния 12-токласниците можеха да пишат 120 минути есе или интерпретативно съчинение.
"Първо и втори модул, почти, мина добре, с третия изобщо не съм се занимавал да пиша... Само у дома се подготвях за изпита.. Много добре, елементарно беше, Третият модул за Вапцаров беше по-сложно, писах интерпретативно съчинение. Ако си учил е лесна матурата... частта по български език беше обикновена, затрудних се със стихотоворения-автори ", споделиха възпитаници.
Седмокласниците пък писаха преразказ върху романа на Бранислав Нушич “Седем хайдути и едно магаре”. В област Монтана от завършващите 1044 ученика 63-ма не са се явили, посочи Трайка Трайкова.
360 квестори са пазили седмокласниците на Националното външно оценяване.
На 23 май, сряда, е изпитът по математика след седми клас и втората наложителна матура при зрелостниците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР