Хванаха в крачка крадец, опитал да задигне меден обков от

...
Хванаха в крачка крадец, опитал да задигне меден обков от
Коментари Харесай

Хванаха крадец на медния обков на покрития мост в Ловеч среднощ

Хванаха в крачка апаш, опитал да задигне меден обков от Покрития мост в Ловеч. Това е станало на 10 юли в 1.00 часа след среднощ, оповестиха от общината.

На мястото през нощта е пристигнала и кметът на общината Корнелия Маринова.

От общината изясняват, че от известно време крадци редовно протягат ръка на медната ламарина на покрития мост, както и на близката постройка, известна като " Люспата ". Поредното посягане е било от 8 юли. Липсвала е медната обвивка на към 12 капандури от южната страна на емблематичния мост.

" Покритият мост е национална полезност, емблема на града. Нямам визия какъв човек би трябвало да си, с цел да се катериш по покрива и да късаш ламарина. Това е невиждана безочливост и безсрамие, което ще бъде осъдено с цялата суровост на закона. Чудя се по какъв начин никой до момента не чу по какъв начин нощем се кърти обковът, по какъв начин се върви по покривите? Затова в този момент отидох на място, с цел да видя що за човек е правил това ", изрази своето отвращение Маринова.

Полицейската акция е заковала на място 32-годишен мъж без българско поданство, който се бил покачил на покрива на моста и къртил медната обвивка. Мъжът е престъпно проявен, има две досъдебни производства, арестуван е за 24 часа, прецизираха от полицията. Продължава следствието и за другите сходни случаи.

На 26 юни останаха и други няколко капандури без обков от северната страна на моста. Липсващата медна ламарина е към този момент близо 40 кв. м, възобновяване ще коства десетки хиляди лв., считат от общината.

За всички тези случаи е известена полицията, направени са огледи, конфискувани са записи от охранителни камери. Има формирано досъдебно произвеждане. Общината ще предяви иск за нанесените вреди, с цел да се възстановят средствата, изразходвани за ремонт, показват още от общинската администрация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР