Хвалите ли вашите колеги за добре свършената работа? Колко често?

...
Хвалите ли вашите колеги за добре свършената работа? Колко често?
Коментари Харесай

8 неща, които трябва да казвате по-често на вашите колеги

Хвалите ли вашите сътрудници за добре свършената работа? Колко постоянно? Когато работите в екип, отдавате ли нужното самопризнание за напъните и заслугите на другите?

Истината е, че ние прекарваме по-голямата част от времето си на работното място, и все пак постоянно се държим с хората, които срещаме всеки ден, като с непознати. Имайки поради всички диалози, които завързваме в границите на работния ден, има няколко изречения, които могат да ни оказват помощ да спечелим доверието и уважението на нашите сътрудници, стига да се научим да ги споделяме по-често. Ето 8 от тях:

1.„ Вината в този случай е моя. “

Една от най-характерните черти на токсичните работни места е неспирната замяна на обвинявания и сочене с пръст. Прехвърлянето на виновността на тези места е неразделна част от всекидневието. Когато обаче става въпрос за компании, които имат фирмена просвета, основана на поддържане на честно и отговорно държание, признаването на грешките е фактор, който може да усили доверието на другите у вас.

2. „ Справи се ужасно с това недоволство на клиента. “

Когато хвалите хората за техни съответни дейности или привички, вие укрепвате културните правила, които вършат компанията ви сполучлива и я трансформират в прелестно място за работа.

3. „ Имам потребност от твоя съвет по този въпрос. “

За страдание към момента има доста хора, които споделят визията, че търсенето на помощ е симптом на уязвимост. Това няма по какъв начин да е по-далеч от истината. Проучванията демонстрират, че хората, които постоянно търсят препоръки, се одобряват за по-компетентни и знаещи.

4. „ Вярвам напълно в твоята преценка. “

Изграждането на доверие е двустранен развой. Когато вие покажете религия в решенията на хората от вашия екип, те ще бъдат по-склонни да ви върнат услугата и да ви поддържат във значим за вас миг.

5. „ Нямаше да се оправя без твоята помощ. “

Това е превъзходен метод да благодарите на някой, които е положил огромни старания, с цел да ви помогне в сложен миг, изключително в случай че това е асъдействало за подобряването на вашата известност измежду всички. Още по-добре е в случай че имате опцията да покажете признателността си по обществен метод, тъй че всички да схванат за заслугите на вашия сътрудник.

6 „ С какво мога да оказа помощ? “

Тази фраза е изключително потребна, когато работата в офиса е в действителност натоварена и всички гонят крайни периоди. Тя показва подготвеност да превърнете прочувствената поддръжка в действителни дейности, които да смъкнат част от товара, с които са се нагърбили вашите сътрудници.

7. „ Разбирам терзанията ти. Нека помислим дружно по въпроса и да създадем по-добър проект. “

Съпричастността постоянно носи позитивни точки при построяването на положителни взаимоотношения. Когато демонстрирате, че цените мнението, възприятията и времето на вашите сътрудници, вие печелите по-лесно тяхното доверие и намирате компромисни решения, които да бъдат допустими за всички заинтригувани страни.

8. „ Работата ми с теб е извънредно освежаващата и приятна. “

Вербалната хвалба е едно съвсем изгубено изкуство в обичайните бизнес среди. Въпреки това, изследванията демонстрират, че откровените похвали, фокусирани върху личността на другия човек, предизвикват преданост и ангажираност в екипната работа.

......................

Марсел Шуантес , създател на Leadership From the Core, за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР