Huobi, 12-ата по големина крипто борса в света, се намира

...
Huobi, 12-ата по големина крипто борса в света, се намира
Коментари Харесай

Топ крипто борса поражда съмнения за несъстоятелност

Huobi, 12-ата по величина крипто борса в света, се намира в бурни времена, защото пораждат опасения за финансовата ѝ непоклатимост.

Адам Кокран, забележителна фигура в крипто общността и бизнес ангел, изрази терзания въз основа на своя разбор на финансовите доклади на Huobi и дейностите на Джъстин Сън, създателя.

Кокран твърди, че Сън е злоупотребявал с ресурсите на борсата за персонални облаги, отклонявал е средства към своите DeFi планове и е оставил Huobi с незадоволителни активи, с цел да извърши отговорностите си.

Според него потребителите считат, че са подали почти $631 милиона в Huobi, до момента в който наличните средства са единствено $90 милиона, а останалите се твърди, че са пренасочени към други DeFi инициативи на Сун.  

В одитът на дървото на Меркел са посочени $630 милиона, под формата на USDT, само че Кокран акцентира, че борсата в действителност има единствено $90 милиона в активи, което поражда опасения за финансова неустойчивост.

Друга точка на угриженост е разпродажбата на Tether ( USDT ) на Binance, обвързвана с терзанията за финансите на Huobi. Кокран също по този начин сложи под въпрос надеждността на stUSDT, подсилен от Сън вид на USDT, за който се допуска, че е подсилен с облигации, като допуска, че няма подобаваща поддръжка.

Кокран изрази подозрения по отношение на валидността на stUSDT, спекулирайки с противоположните изкупувания на Huobi, които по негови оценки би трябвало да възлизат на $500 милиона, в случай че са същински. Той обаче твърди, че такива изкупувания не са се случили, а средствата наподобява са проследени назад до Сън, Huobi или Binance.

Мениджърът на общността на Huobi, Xandi, отхвърли всевъзможни нарушавания и упорства, че интервенциите са естествени. Въпреки това Кокран цитира източник, който удостоверява настоящи следствия, свързани с Huobi, което прибавя спомагателна тежест към опасенията.

Съобщенията в китайските медии за неотдавнашните арести на ръководители на Huobi, TUSD и Tron ускориха терзанията. Твърди се, че основен личен състав от двете организации е бил арестуван, което е довело до незабавни препоръки към чиновниците.

В забележките на Кокрън се показват и забърканите лица, в това число продуктовият началник на Tron и ръководителят на отдел “ ” на Huobi, което в допълнение ускорява паниката към обстановката в Huobi.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР