Хунтата в Нигер заяви, че 400 френски войници, които се

...
Хунтата в Нигер заяви, че 400 френски войници, които се
Коментари Харесай

Изтеглянето на френските военни от Нигер започва с 400 войници

Хунтата в Нигер съобщи, че 400 френски бойци, които се намират в югозападния град Уаллам, са първите, които напущат страната, откакто Франция разгласи, че ще стартира да изтегля войските си тази седмица, оповестява " Ройтерс ".

Според изказване, прочетено по националното радио в страната, въздушна база в столицата Ниамей, където са ситуирани множеството френски бойци, следва да бъде демонтирана до края на годината.

Припомняме, че ще стартира да изтегля войските си от Нигер тази седмица. Президентът Еманюел Макрон извести предишния месец, че отхвърля да бъде " държан пленник " от пучистите,. За това той приключва военното съдействие със западноафриканската страна.
 Френският дипломат в Нигер е напуснал страната
Френският дипломат в Нигер е напуснал страната

Oколо месец откакто военното държавно управление подреди експулсирането му

Решението да се изтеглят 1500 бойци ще попречи на напъните на Запада да се опълчи на траялият от десетилетие ислямистки екстремизъм в Сахел. Влиянието на Франция в района също ще отслабне.

Хунтата в Нигер даде обещание, че ще подсигурява, отдръпването на военните да бъде безвредно , проведено и осъществено " при ценене на нашите ползи и условия ". Управлението на страната прикани жителите да бъдат бдителни по време на този " временен интервал ".
 Хунтата в Нигер упрекна Франция в подготовка за военна интервенция
Хунтата в Нигер упрекна Франция в подготовка за военна интервенция

Военната хунта повтори и апела си към френските войски да изоставен Нигер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР