Хунтата в Нигер нареди на въоръжените си сили да преминат

...
Хунтата в Нигер нареди на въоръжените си сили да преминат
Коментари Харесай

Хунтата в Нигер привежда армията в максимална бойна готовност

Хунтата в Нигер подреди на въоръжените си сили да преминат в най-висока степен на бойна подготвеност поради нараснала опасност от нахлуване, оповестява " Ройтерс ".

Това излиза наяве от документ, публикуван от началника на защитата в петък, който източник по сигурността в страната удостовери, че е достоверен.

В документа се показва, че заповедта за оптималната бойна подготвеност ще разреши на силите да реагират съответно при положение на нахлуване и " да избегнат обща изненада ".

" Заплахите от експанзия към националната територия се усещат от ден на ден ", се отбелязва в разпореждането.
 Военната хунта връща Нигер към цивилно ръководство до три години
Военната хунта връща Нигер към цивилно ръководство до три години

Условията на прехода ще бъдат решени в границите на 30 дни

Икономическата общественост на западноафриканските страни (ECOWAS) се пробва да договаря с водачите на преврата от 26 юли, само че предизвести, че  за възобновяване на конституционния ред , ако дипломатическите старания се провалят.

Вчера организацията омаловажи тази опасност и съобщи, че е " решена да се приспособи към дипломатическите старания ", макар че намесата остава една от опциите на масата.

" За да разсея подозренията, ми позволете да заявя недвусмислено, че ECOWAS нито е оповестила война на народа на Нигер, нито има проект, както се твърди, за навлизане в страната ", съобщи ръководителят на Комисията на ECOWAS Омар Алиу Турай.

Решението на организацията по-рано през август да задейства така наречен аварийни сили за възможна интервенция породи опасения от ескалация, която може в допълнение да дестабилизира разкъсвания от протести район Сахел.
 ECOWAS насрочи дата за допустима интервенция в Нигер
ECOWAS насрочи дата за допустима интервенция в Нигер

Намеса ще има, само че единствено в случай че дипломатическите старания не успеят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР