Хунтата в Мианма освободи 23 184-ма души от затворите в

...
Хунтата в Мианма освободи 23 184-ма души от затворите в
Коментари Харесай

Властите в Мианма освободиха над 23 хил. затворници заради Нова година

Хунтата в Мианма освободи 23 184-ма души от пандизите в страната по силата на оповестена по случай миаманската Нова година прошка, съобщи Ройтерс, като се базира на представител на Управлението на пандизите. Агенцията отбелязва, че измежду амнистираните надали има доста от продемократичните деятели, арестувани след военния прелом на 1 февруари.
Днес е първият ден от обичайна Нова година в страната и последният от петдневни празненства, които нормално включват визити в будистките храмове и улични тържества.
Борците за народна власт приканиха хората да прекратят празнуването и да се съсредоточат върху акцията за възобновяване на демокрацията, откакто военните смъкнаха от власт определеното държавно управление на носителката на Нобелова премия за мир Аун Сан Су Чжи.
По данни на Асоциация за подкрепяне на политическите пандизчии в Мианма с изключение на Су Чжи по време и след преврата са били задържани още 3140 души.
Говорител на Управлението на пандизите сподели, че множеството от амнистираните са се намирали в пандиза преди 1 февруари, само че има и такива, които са били пратени там по-късно. Запитан от Ройтерс дали измежду освободените има хора, арестувани по отношение на митингите против хунтата, представителят отговори, че не разполага с детайлности.
Според Агенцията за подкрепяне на политическите пандизчии военните търсят 832-ма души, за които е издадена заповед за арест по отношение на митингите. Около 200 от тях (в това число някои известни интернет лица, а също артисти, артисти и кинодейци, изказвали се против преврата) са търсени за поощряване на недоволството измежду въоръжените сили, което в Мианма се санкционира с до три години затвор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР