Хуманоидният робот София коментира пред публиката в Рияд, че за

...
Хуманоидният робот София коментира пред публиката в Рияд, че за
Коментари Харесай

София стана първият робот, получил гражданство, при това саудитско

Хуманоидният робот София разяснява пред публиката в Рияд, че за нея е „ чест ”, откакто получи саудитско поданство. Тя приказва на конференция в Саудитска Арабия на британски език, без да носи кърпа, каквато по принцип е наложителна за дамите в страната.
„ Благодаря на Кралство Саудитска Арабия. За мен е чест и аз съм горда от това неповторимо отличие”, сподели София. Тя добави, че е ще влезе в историята като „ първия робот в света, приет с гражданство”.


Когато я попитаха за злите футуристични роботи, изобразени във филми като „ Блейд рърнър 2049”, София направи прилика с опасенията на създателя на „ Тесла” Илон Мъск за опасността от изкуствения разсъдък. Тя сподели, че хората нямат от какво да се опасяват, добавяйки: „ Четете прекомерно доста Илон Мъск и гледате прекалено много холивудски филми”.

„ Моят изкуствен интелект е предопределен за човешки полезности като мъдрост, добрина и съчувствие. Опитвам се да стана съпричастен робот. Не се тормозете, в случай че сте благи с мен, ще съм добра с вас”, съобщи София.

Тя има модернизиран изкуствен интелект, като може да се учи от опита си, схваща какво ѝ се приказва и задава въпроси, написа vesti.bg. Освен това с способна да показва страстите си с разнообразни мимики на лицето. Има камери в очите, както и система за лицево различаване, тъй че може да реализира зрителен контакт при общуването си с хора. Има и стратегия за възприятие за комизъм.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР