Хуманоидните роботи ще навлязат в ежедневието на хората, вярва Илон

...
Коментари Харесай

Илон Мъск обеща хуманоидни роботи, по-евтини от кола


Хуманоидните роботи ще навлязат в всекидневието на хората, има вяра Илон Мъск
(снимка: CC0 Public Domain)

Амбициите на Илон Мъск в областта на роботиката надминават даже пристрастеността на американския бизнесмен към електрическите автомобили. По неговите думи, умните машини ще могат да готвят и да се грижат за възрастни хора.

Миналия месец публикация за проектите на Илон Мъск по отношение на перспективни технологии, които трансформират метода на живот на хората, се появи в публично издание на Китайската администрация по въпросите на киберпространството. Освен всичко друго, в нея той показа своите хрумвания за приложение на хуманоидните роботи, създадени от Tesla.

Шефът на компанията за електрически автомобили има намерение да покаже работещ първообраз на Tesla Bot в края на идващия месец, а всеобщото произвеждане се чака да стартира в дружество в Тексас през идната година, отбелязва Блумбърг. По-рано Мъск разкри, че хуманоидните роботи в началото ще се употребяват за осъществяване на елементарни и повтарящи се задания, само че с течение на времето техният програмен продукт ще еволюира до равнище, което ги трансформира в ежедневни помощници на хората.
още по темата
В китайската публикация Илон Мъск споделя, че отсега нататък роботите на Tesla ще „ обслужват милиони семейства, участвайки в процеса на готвене, в грижата за тревата и възрастните хора ”. Съкровената фантазия на Мъск, както е обяснено в публикацията, е построяването на самодостатъчен град, обитаем с хора, на Марс.

Милиардерът отрежда избрана роля в бъдещия свят и на високотехнологичните разработки на друга негова компания – Neuralink, която е профилирана в интерфейса сред човешкия мозък и компютъра.

Илон Мъск показва още, че всеобщото произвеждане ще направи хуманоидните роботи релативно налични. След по-малко от десетилетие цената им ще падне под равнището на автомобил и хората ще могат да подаряват роботи на родителите си за рождения им ден.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР