Хуманоидни роботи ще се разхождат по улиците, а в Космоса

...
Хуманоидни роботи ще се разхождат по улиците, а в Космоса
Коментари Харесай

Градският транспорт на бъдещето е във въздуха

Хуманоидни роботи ще се разхождат по улиците, а в Космоса ще се сторят хотели. Появата на летящи таксита сред постройките беше въпрос на време, само че не чакахме и това да стане толкоз скоро. Остават единствено три години до излитането им, най-малко в Щатите.
 AxStation, Axiom Space, Майкъл Съфредини и по кое време ще вървим на отмора в Космоса
Кога ще вървим на отмора в Космоса

Първият хотел в Космоса е все по-близо

През 2024 година Лос Анджелис възнамерява да пусне електрически въздушни таксита, които са част от новата мрежа за градска въздушна подвижност (UAM).

Идеята на ръководещите е да обезпечат всекидневно, бързо и налично предвижване на жителите в цяла Южна Калифорния.

За да се реализира тя, предстоят и промени в инфраструктурата - създаване на " вертипорти ", или писти, от които въпросните летящи таксита да изхвърчат и кацат.

Градският модел Maker на самолета eVTOL, който се създава от основаната в Калифорния компания Archer, ще изминава дистанции до 100 километра с оптималната скорост от към 240 км/ч.

Освен че ще облекчат тапите на земята, електрическите летящи машини ще създават нулеви излъчвания и ще се движат много безшумно - ще подвигат звук до 45 dba, като от този, който по принцип се носи в жилищните квартали.

Производителят е помислил и за комфорта на пасажерите, като е планувал задоволително пространство и прозорец с 270-градусов аспект.

Според бизнес проекта и разноските за поддръжка на такситата Maker, те ще са по-ниски спрямо тези, нужни за обичайните мотори с вътрешно горене.
 Ню Йорк, Лос Анджелис, Лондон и къде живеят най-вече боготаши
Тук живеят най-богатите

И заплащат десетки милиони за жилище

Над сходни планове за UAM мрежи работят още и в американския щат Флорида, както и в Германия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР