Хуманитарни организации с дни не получават възможност да доставят спешно

...
Хуманитарни организации с дни не получават възможност да доставят спешно
Коментари Харесай

Агенция на ООН заяви, че не може да доставя помощи в Газа заради бавен или отказан достъп до ивицата

Хуманитарни организации с дни не получават опция да доставят незабавно нужна и животоспасяваща помощ в Северна Газа, съобщи Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (OCHA), представена от ДПА.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1360
Службата сподели нощес, че от четири дни Организация на обединените нации и други организации, с които работи, нямат опция да доставят филантропична помощ на север от река Уади Газа поради занимателен или отхвърлен достъп, а сраженията в региона не престават. Спешно нужната помощ включва медикаменти, нужни за повече от 100 000 души на месец. 

Отправя се апел за неотложен, безвреден и безконтролен филантропичен достъп до регионите на север от Уади Газа, които от повече от месец са отцепени от южната част. Войната сред Израел и радикалната формация " Хамас " продължава в линията Газа към този момент три месеца. Според следените от " Хамас " здравни управляващи в анклава броят на убитите палестинци е стигнал 22 438 души, като по-голямата част от тях са мирни поданици. 

Израелската инвазия в Газа стартира в отговор на нападението, осъществено от " Хамас " и други групировки в Израел на 7 октомври. Тогава бяха убити към 1200 души, измежду които повече от 800 цивилни, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР