Хуманитарната служба на ООН призова във вторник Израел да отмени

...
Хуманитарната служба на ООН призова във вторник Израел да отмени
Коментари Харесай

Агенциите на ООН притискат Израел да разреши хранителна помощ за Северна Газа

Хуманитарната работа на Организация на обединените нации прикани във вторник Израел да анулира о чевидната възбрана за доставки на храна в Северна Газа от организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци UNRWA, като сподели, че хората там са изправени пред " гибел от жесток глад ", предава " Ройтерс ".

Израел съобщи в понеделник, че ще спре да работи с UNRWA в Газа, обвинявайки филантропичната организация в удължаване на спора. Агенцията сподели, че Израел ѝ е споделил, че повече няма да утвърждава нейните хранителни конвои за Северна Газа. Четири такива претенции са били отказани от 21 март, се споделя в известието.

" Решението би трябвало да бъде анулирано ", сподели представителят на OCHA Йенс Лаерке на брифинг на Организация на обединените нации в Женева. " Не можете да твърдите, че се придържате към тези интернационалните законови разпореждания , когато блокирате хранителни конвои на UNRWA. "

Припомняме, че главните донори на организацията, измежду които Съединените щати и Германия, откакто се появиха обвинявания, че 12 от десетките хилядив присъединяване в офанзивите на " Хамас " против Израел на 7 октомври.
 Организация на обединените нации: Ограниченията на Израел върху помощта за Газа може да са военно закононарушение
Организация на обединените нации: Ограниченията на Израел върху помощта за Газа може да са военно закононарушение

Настроенията против дейностите на израелската войска ескалират в международен мащаб

В отчет, подсилен от Организация на обединените нации този месец, се споделя, че гладът е неминуем и евентуално ще настъпи до май в Северна Газа.

Джеймс Елдер, представител на организацията на Организация на обединените нации за децата УНИЦЕФ в Газа, разказа, че е видял " тънки като хартия " деца в болница в Северна Газа и инкубатори, цялостни с бебета с поднормено тегло от недохранени майки.

Други филантропични организации също доставят храна в северната част на Газа , макар че UNRWA твърди, че е най-големият снабдител.

Израел, който даде обещание да унищожи " Хамас " и се тормози, че палестинската въоръжена формация ще отклони помощта, отхвърля обвиняванията на Египет и филантропичните организации на Организация на обединените нации, че е забавил доставките на филантропична помощ, заявявайки, че Организация на обединените нации не е съумяла да разпредели помощта в Газа.
 Коалицията на Нетаняху е напрегнат след гласуването в Организация на обединените нации за Газа
Коалицията на Нетаняху е напрегнат след гласуването в Организация на обединените нации за Газа

Неговата позиция остава подвластна от поддържането на обединението му с твърдо десни религиозни партии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР