Хуманитарната служба на ООН днес заяви, че по нейни оценки,

...
Хуманитарната служба на ООН днес заяви, че по нейни оценки,
Коментари Харесай

ООН: Газа и Западният бряг се нуждаят от хуманитарна помощ на стойност 1,2 милиарда долара

Хуманитарната работа на Организация на обединените нации през днешния ден съобщи, че по нейни оценки, с цел да бъдат посрещнати филантропичните потребности на хората в Газа и Западния бряг, са нужни 1,2 милиарда $, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Разходите за облекчаване на потребностите на 2,7 милиона души - това е цялото население на Газа, и на 500 000 души в окупирания Западен бряг - се правят оценка на 1,2 милиарда $ ", сподели представителят на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси Йенс Лерке.

Тази сума ще покрие филантропичните потребности в Газа и част от Западния бряг до края на годината, показва Ройтерс.

На 12 октомври службата в началото прикани за 294 милиона $, с цел да помогне на съвсем 1,3 милиона души. " Оттогава ситуацията става все по-отчайваща ", сподели обаче Лерке.

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси сподели, че ревизираният ѝ апел за финансиране ще очертае потребностите за храна, вода, опазване на здравето, заслон, хигиенични потребности и други незабавни цели. " Призоваваме донорите бързо да дават запаси за реакция ", съобщи Лерке. " Нашите качества да облекчим страданията на палестинското население ще зависят от съответното финансиране, безвредния и нескончаем достъп до всички нуждаещи се хора, където и да се намират, достатъчния приток на филантропични доставки и, което е значимо, на гориво ", добави той.

Доставките на помощи за Газа бяха доста лимитирани, откакто Израел стартира да бомбардира гъстонаселения анклав след офанзивите от страна на бойци на " Хамас " в Южен Израел на 7 октомври и филантропични организации споделят, че позволените количества помощ са извънредно незадоволителни, с цел да се посрещнат потребностите на жителите на анклава, отбелязва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР