Хуманитарната ситуация в Украйна продължава бързо се влошава, каза днес

...
Хуманитарната ситуация в Украйна продължава бързо се влошава, каза днес
Коментари Харесай

Хуманитарната ситуация в Украйна бързо се влошавa

Хуманитарната обстановка в Украйна продължава бързо се утежнява, сподели през днешния ден върховен съветски боен и упрекна за това дейностите на украинските сили, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2395
Агенцията отбелязва, че това става в миг, когато съветските въоръжени сили са обсадили няколко украински града и очевидци оповестяват за тежък обстрел. Украинските управляващи от своя страна се оплакват, че съветската войска не постоянно съблюдава прекратяванията на огъня, контрактувани за евакуирането на цивилни.

" Хуманитарната обстановка в Украйна, за жал, продължава бързо да се утежнява ", сподели генерал-полковник Михаил Мизинцев, шеф на Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация. Той увери, че съветската войска съблюдава контрактуваните прекратявания на огъня, и упрекна украинските сили в миниране на жилищни региони и разрушение на мостове и пътища.

Представители на Русия са упреквали въоръжените сили на Украйна, че обстрелват цивилни, с цел да упрекват след това съветската страна - изказвания, отхвърляни от Киев и Запада, отбелязва Ройтерс.

Русия е евакуирала сама през последното денонощие от Украйна, както и от провъзгласените от сепаратистите Донецка и Луганска национална република, близо 10 хиляди души, в това число повече от 1700 деца, заяви Мизинцев, представен от ТАСС.

Той посочи, че от началото на съветската " специфична военна интервенция " в Украйна на 24 февруари страната е евакуирала общо над 231 хиляди души, измежду които съвсем 52 хиляди деца.

В Украйна през днешния ден са били открити 11 филантропични коридора, в това число от Киев, Чернигов, Суми, Харков и Мариупол, добави още съветският военачалник, цитира Българска телеграфна агенция.

Руските въоръжени сили са унищожили още 79 украински военни обекта, в това число командни и контролни центрове, заяви представителят на министерството на защитата на Русия генерал-майор Игор Конашенков, представен от ДПА.

Конашенков добави, че са били свалени три дрона и един щурмови хеликоптер Ми-24.

От началото на войната съветските въоръжени сили са разрушили близо 3600 украински военни обекта, съобщи Конашенков.

Русия споделя, че взима на прицел единствено военни обекти в Украйна - изказвания, които са оспорвани от Киев, Запада и Организация на обединените нации, отбелязва ДПА.

Руската войска продължава да настава в Украйна на необятен фронт, увери Конашенков. Той заяви за триумфи и на сепаратистите от Луганската национална република.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР