Хуманитарната катастрофа в Украйна накара Елтън Джон да разкаже за

...
Хуманитарната катастрофа в Украйна накара Елтън Джон да разкаже за
Коментари Харесай

Елтън Джон искал да осинови украинче, изгонили го, защото е гей

Хуманитарната злополука в Украйна накара Елтън Джон да опише за първи път по какъв начин е правил безрезултатен опит да осинови украинско сираче. Случката е от далечната 2009 година, когато известният музикант и неговия брачен партньор Дейвид Фърнишпътували до Украйна, където посетили профилиран подслон за деца, чиито родители са умряли от СПИН и поискали да осиновят 14-месечния Лев, който също бил ХИВ положителен.

“Носех това малко момченце на ръце в продължение на часове.” - напомня си изпълнителят. На конференцията по-късно публицистите го попитали дали счита да осинови детето, на което той дал отговор: “Всъщност да!”. “Тъй като съм гей обаче не ми позволиха” - споделя още той. След въпросната преживелица Дейвид го попитал дали не счита, че е време да имат деца. “Винаги споделях не, само че това малко момченце ми споделяше нещо. Казваше ми: “Хайде, можеш да бъдеш баща” и това беше моментът, в който взехме решение да имаме деца, повода беше това малко момченце в Украйна” - разкрива Елтън Джон.

Според украинските закони осиновителите не би трябвало да бъдат на възраст над 45 години, а по това време английският артист е на 62. В допълнение към това управляващите изискват родителите да имат подписан брак, а Украйна не признава гей браковете. Елтън и Дейвид подписаха брак през 2014-а година, малко откакто Англия позволи публично гей съюзите. Те имат и двама сина 9-годишния Илайджа и 11-годишния Закари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР