Хуманитарната агенция на ООН предупреждава, че около 5,7 милиона пакистанци,

...
Хуманитарната агенция на ООН предупреждава, че около 5,7 милиона пакистанци,
Коментари Харесай

ООН: 5,7 млн. жертви на наводненията в Пакистан ще се сблъскат с продоволствена криза

Хуманитарната организация на Организация на обединените нации предизвестява, че към 5,7 милиона пакистанци, оживели от наводненията , ще се изправят пред сериозна хранителна рецесия през идващите три месеца, съобщи Асошиейтед прес.

Националната работа за ръководство на рецесии и бедствия заяви, че наводненията, провокирани от извънредно мощни мусонни дъждове , са взели 1695 жертви и са засегнали 33 милиона души. Нанесени са също по този начин вреди на повече от 2 милиона жилища, а стотици хиляди са принудени да живеят в спонтанни палаткови лагери.

Службата на Организация на обединените нации за съгласуване на филантропичните действия съобщи в събота, че се чака актуалните наводнения да изправят 5,7 милиона души в Пакистан пред продоволствена рецесия сред септември и ноември. Световната здравна организация декларира, че 16% от пакистанското население е живяло в умерена или тежка продоволствена неустановеност още преди наводненията.

Според държавното управление на Пакистан няма терзания по отношение на доставките на храна , защото запасите от пшеница са задоволителни, с цел да устоят до идната годишна продукция и че ще има по-голям импорт.

Пакистан твърди, че наводненията са предизвикали вреди на стопанската система му за към 30 милиарда $ . Потопът е отнесъл хиляди километри пътища, унищожил е 440 моста и е прекъснал железопътния трафик. Пакистанските железници оповестяват, че са почнали да възвръщат влаковата услуга от Синд до други градове след ремонт на някои от релсите, развалени от наводненията. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР