Humane AI Pin е джаджа, предназначена за взаимодействие с големи

...
Humane AI Pin е джаджа, предназначена за взаимодействие с големи
Коментари Харесай

Humane официално представи AI Pin – революционното носимо устройство, което „ще замени смартфоните“

Humane AI Pin е джаджа, предопределена за взаимоотношение с огромни езикови модели, а не с приложения и за говорене вместо за писане, само че към момента не е изцяло ясно защо ще може да я употребявате..

Емил Василев преди 23 секунди 1 Сподели

Най-четени

ТелефониДаниел Десподов - 13:39 | 07.11.2023

Истински шлагер с 24GB RAM и 240W зареждане. Дори няколко месеца след излизането си Realme GT5 продължава да се радва на голямо търсене

IT НовиниДаниел Десподов - 10:42 | 08.11.2023

Откриха смешно обикновен метод за заобикаляне рекламата в YouTube, само че има колорит

КриптовалутиСветлин Желев - 18:19 | 07.11.2023

Български чиновник на Crypto.com: Искат да ни накарат да напуснем сами, вместо да ни съкратят

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Днес, след месеци на демонстрации и подмятания за това по какъв начин би могло да наподобява бъдещето на джаджите, задвижвани от изкуствен интелект, стартъпът Humane показа първото си създание – AI Pin – революционното устройство, което „ ще размени смарт телефоните “.

Както съобщихме по-рано денем, AI Pin съставлява носимо устройство, струващо 699 $, което се състои от две елементи: квадратно устройство с вградена батерия, което се прикрепя посредством магнит към облеклата или други повърхности. В допълнение към главната си цена, устройството има и месечна такса от 24 $ за абонамент, който ви обезпечава телефонен номер и интернет посредством мрежата на T-Mobile. Компанията съобщи пред Wired, че устройството ще стартира да се доставя при започване на 2024 година, а предварителните поръчки стартират на 16 ноември.

Humane AI Pin се зарежда от процесор на Snapdragon, въпреки че още не е ясно какъв тъкмо, като устройството ще се ръководи в композиция от гласово ръководство, посредством камера, със жестове и дребен вграден проектор. Самият AI Pin тежи към 34 грама, а „ усилвателят на батерията “ му, който се слага в допълнение прибавя още 20 грама. Вградената му камера е с 13-мегапикселов датчик и за в този момент може единствено да прави фотоси – тя ще може да записва и видеоклипове, откакто фърмуерът на устройството бъде обновен.

За разлика от устройствa като Rewind Pendant (микрофон за носене с неестествен интелект), AI Pin нямa винaги дa зaпиcвa и cлyшa, a щe изиcĸвa oт вac дa гo „ cъбyдитe “ ръчно, като докоснете и плъзнете сензорния му панел. To щe имa индиĸaтopнa cвeтлинa, която от Humane назовават „ Trust Light “, и ĸoятo щe мигa, ĸoгaтo то зaпиcвa глac или ĸapтинa.

Основната задача на AI Pin е да се свързва с ИИ модели посредством програмен продукт, който компанията назовава AI Mic. В прессъобщението на Humane се загатват както Microsoft, по този начин и OpenAI, а предходни отчети сочеха, че Pin се зарежда най-вече от GPT-4 – от Humane споделиха, че достъпът до ChatGPT в действителност е една от главните функционалности на устройството. Операционната система на устройството, наречена Cosmos е проектирана по този начин, че да насочва поръчките ви към верните принадлежности с ИИ автоматизирано, а не да изисква от вас да изтегляте и управлявате приложения.

Това, което Humane се пробва да направи с AI Pin е всъщност да отстрани всички проблеми с интерфейса от вашето устройство. Няма да има начален екран или доста настройки и сметки за ръководство – концепцията е просто да говорите или да докосвате AI Pin, да му казвате какво желаете да извършите или да знаете и то да се случва автоматизирано. През последната година видяхме, че голямо количество функционалности стават налични посредством елементарна текстова команда към чатбот – Humane се пробва да сътвори джаджа в същия дух.

Въпросът е какво в действителност може да прави това устройство. Повечето от функционалностите, които Humane загатва в днешното си видеопредставяне са тези, които съоснователят Имран Чаудри сподели по време на проява в TED по-рано тази година: гласови известия и позвънявания, функционалност, която може да заключи входящата ви поща, задържане на храна пред камерата, с цел да получите информация за хранителната ѝ стойност и превод в действително време. Освен това обаче наподобява, че главното предопределение на устройството е да бъде нещо като носима търсачка, захранвана от ИИ модели. Компанията въпреки всичко съобщи пред Wired, че има намерение да добави благоприятни условия за навигация и извършване на покупки и възнамерява да даде на разработчиците способи за основаване на лични инструменти/приложения.

Изглежда, че Humane AI Pin e началото на по-голям план, което евентуално е вярно: той ще стане по-добър, защото ИИ моделите стават по-добри, и наподобява, че цялата софтуерна промишленост работи интензивно в търсене на нови неща за правене с ИИ. Humane може да се надява, че устройството ѝ ще се развие по метода, по който се разви смарт телефонът: по-добрият хардуер усъвършенства потребителското преживяване с течение на времето, само че същинската гражданска война идва от това, което можете да вършиме с устройството. Има още доста работа за извършване в тази област, само че Humane явно е подготвена да стартира.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР