Human Mobile Devices (HMD Global) ще започне да продава свои

...
Human Mobile Devices (HMD Global) ще започне да продава свои
Коментари Харесай

Краят на една епоха: Няма да има повече смартфони Nokia – легендарната марка остава само при телефоните с бутони

Human Mobile Devices (HMD Global) ще стартира да продава свои лични устройства без марката Nokia, с което ще означи упования завършек на смарт телефоните Nokia. Новината беше споделена от HMD, която също по този начин подканя своето идно продуктово портфолио от устройства.

Компанията съобщи, че в обозримо бъдеще ще обнови напълно продуктовата си гама. Марката Nokia ще остане единствено за елементарните мобилни телефони с бутони.

Новата продуктова линия с марката HMD ще включва смарт телефони, таблети и изцяло безжични (TWS) слушалки. Според непотвърдена информация първите смарт телефони с марката HMD ще бъдат показани на тазгодишното издание на Световния мобилен конгрес, който ще се организира в Барселона от 26 до 29 февруари.

На формалния уеб страница на HMD се показва, че финландската корпорация Nokia е „ производител на телефони Nokia “. Това евентуално значи, че финландската марка към този момент ще се употребява за евтини мобилни телефони без Android. Повечето от към този момент пуснатите на пазара смарт телефони и таблети на Nokia в този момент оферират понижения, евентуално, с цел да се изчистят устройствата на склад.

Финландската компания Nokia остава международен водач в региона на информационното съоръжение и разработчик на модерни технологии за мобилни връзки. Портфолиото ѝ включва над 6000 патента, които са от главно значение за стандарта 5G.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР