Хулио Мора бяга от къщи, за да се ожени тайно

...
Хулио Мора бяга от къщи, за да се ожени тайно
Коментари Харесай

Еквадорци са най-възрастната брачна двойка на обща възраст почти 215 години

Хулио Мора бяга от къщи, с цел да се ожени скрито за Валдрамина Кинтерос в един февруарски ден. Семействата и на двамата са срещу брака.

Те към момента са дружно, 79 години по-късно, съобщи Асошиейтед прес.

Той е на 110 години, а тя - на 104 години, и двамата са в положително здраве, въпреки роднините им да споделят, че са леко депресирани, тъй като им липсват огромните фамилни сбирки по време на карантината.

Има и по-дългогодишни бракове от техния, само че сега няма друга фамилна двойка, която е да с по-голяма обща възраст, малко под 215 година, съгласно книгата на върховете на Гинес, предава Българска телеграфна агенция.

Мора е роден на 10 март 1910 година, а Кинтерос - на 16 октомври 1915 година Женят се на 7 февруари 1941 година Двамата пенсионирани учители живеят в еквадорската столица Кито, където в средата на август получават документа за връх на Гинес.

Дъщеря им Сесилия споделя, че и двамата са с мозъка си, дейни са, въпреки към този момент да не са по този начин витални, както били преди. Тя прибавя, че през последния месец са се трансформирали, тъй като им липсват огромните фамилни събирания. А на тях може да е в действителност оживено - двамата съпрузи имат четири деца, 11 внуци, 21 правнуци и едно праправнуче.

Сесилия споделя, че татко й обича да гледа телевизия и да пие мляко. Майка й пък е обожател на десертите и всяка заран обича да чете вестници.

Предишния връх за най-възрастна двойка държаха съпрузи от Остин Тексас, чиято обща възраст бе 212 години и 52 дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР