Художникът и рокер Калин Балев подреди картини в Арт клуб

...
Художникът и рокер Калин Балев подреди картини в Арт клуб
Коментари Харесай

Синът на Милко Балев нареди изложба Зодиак, богове и планети“

Художникът и рокер Калин Балев подреди картини в Арт клуб и изложба „ Савов “ под наслов: „ Зодиак, богове и планети “. " С тях майсторът на четката като че ли желае да ни каже: „ Човекът не е прашинка, изгубена в Космоса. Той търси в него неуморно себеподобни и всевъзможни форми на живот, стреми се към изначално красивото, преоткрива очите и сърцето на Вселената “, написа за изложбата издателят Йонко Бонов.

От десетирлетия синът най-доверения човек на Тодор Живков - Милко Балев се изхранва с изкуство.

Започнах да рисувам от 2-годишен, признава пред в „ Марица “ актьорът. “Рисувах като всяко малко дете, на което му дават молив в ръка и то стартира да драска, където му падне. Тръгна като игра, само че последователно тя завладя живота ми. Голяма част от детството ми мина в Троян, при баба и дядо. Там имах цялостна независимост. Свободата да обикалям по гори и полянки, и да играя на воля. Доста сме се скитали с мои другари из Балкана в тези години”, спомня си Калин.

Една от игрите им е да търсят съкровища. „ С брат ми разкопавахме двора и постоянно намирахме забавни предмети - камъчета, остарели монети. После тази пристрастеност се придвижи в планината. Вървя из гората и виждам единствено в краката си. Така откривах камъчета, железа, а по морето - миди. Запазих този собствен дух и до през днешния ден. Дори имам галерия, която нарекох: „ В търсене на съкровището”, споделя Калин.



В изложбата си в Пловдив Калин Балев показва и цикъл цветни литографии. Той е приключил компетентност „ Графика “ при проф. Галилей Симеонов в Националната художествена академия. Графиките са отражение на прекарванията му от Франция и Италия, където специализира във Флоренция и в Академия " Рафаело " в Урбино в края на 80-те и при започване на 90-те.

Изложбата „ Зодиак, богове и планети “ ни потапя в забавния свят на художника. В картините си Калин Балев постоянно употребява разнообразни и непредвидени материали и предмети, опитва с морски раковини или с железни детайли. Подрежда перлите и изобразява с тях цели съзвездия, апликира даже болтове, вписани като остриета на копия. Също ключове за брави - необикновени предмети, структурирани органично в платната.



„ Често се връщам към тематиката „ Зодии”. Работих по нея и през 2002-2003-та, но в този момент диря връзката сред зодиите и боговете. Провокира ме любознанието да уча боговете и облиците, архетипи на моделите, които живеят във всеки един от нас “, споделя майсторът на четката. Самият Калин е характерен Близнак и харесва „ двете лица” на своята зодия. Роден е на 2 юни 1959 година в София.

„ Подвластен съм на Меркурий, бога на известията, връзките и връзките. Но той ръководи и търговията, която постоянно върви ръка за ръка с измамите. Такъв,двулик съм и аз самият. От една страна - диря връзката с хората, виждам да се отнасям меко с всеки. Дипломатичен съм, само че от време на време се постанова да затулям негативизма си - изключително към тези, които не ми харесват. Наричат го лицемерие! Не ми харесва, само че какво да се прави. Не можем без него в ежедневието”, разсъждава актьорът.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР