Художник от Детски АРТ-клуб “Гея при ЦПЛР – ОДК, гр.

...
Художник от Детски АРТ-клуб “Гея при ЦПЛР – ОДК, гр.
Коментари Харесай

Художник от ловешкия детски АРТ-клуб “Гея” с престижна награда от Япония

Художник от Детски АРТ-клуб “Гея ” при ЦПЛР – ОДК, гр. Ловеч, за следващ път завоюва влиятелна премия на 13-тия интернационален конкурс за екологична рисунка КАО – Япония 2022 година

Това е Божидара Богданова Димитрова (9 г.), която заслужи премията KAO PRIZE “Заедно сме еко-приятели ”.

В състезанието са взели участие 13 214 рисунки от целия свят. KAO PRIZE “Еko together ” печелят творбите единствено на осем деца. Церемонията по награждаването ще се организира онлайн на 11.12.2022 година

Темата на състезанието “Нека дружно да създадем околната среда устойчива ”. Целта е да се подчертава върху желанието за общуване с природата, тъй че всички живи същества да са в естетика с околната среда.

За рисунката си Божидара споделя следното: “Изобразила съм две ръце – човешка и естествена. В човешката ръка има хора и отпадъци, а в естествената има растения и животни. Човешката ръка държи Вселената, а естествената – морето. Чрез моята рисунка желая да покажа на хората, че могат да оказват помощ на природата да стане по-устойчива, като спрат да я замърсяват ”.

Конкурсът се организира годишно от 2010 година за да насърчи децата по света да мислят съществено върху опазването на околната среда и да подхващат ежедневни дейности за това.

Интересно е, че през 2017 година братът на Божидара – Евгени Богданов Димитров, завоюва същата премия от Осмото издание на състезанието, при огромна конкуренция на рисунки от целия свят. Тогава Евгени участва на награждаването и  персонално получи премията в КАО Corporation.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР