Художничката, представляваща Израел на Венецианското биенале, обяви, че нейната изложба

...
Художничката, представляваща Израел на Венецианското биенале, обяви, че нейната изложба
Коментари Харесай

Израелският художник казва, че павилионът на Венецианското биенале няма да отвори врати, докато не бъде прекратен огънят в Газа

Художничката, представляваща Израел на Венецианското биенале, разгласи, че нейната галерия няма да бъде открита, до момента в който не бъде реализирано съглашение за преустановяване на огъня и освобождение на пленниците, държани в Ивицата Газа.

Видео инсталацията на Рут Патир, наречена (M)otherland, трябваше да бъде открита в събота в националния павилион на Израел на интернационалното ревю за изкуство, само че тя сподели, че към този момент ще остане затворена.

„ Художникът и кураторите на израелския павилион ще открият изложбата, когато бъде реализирано съглашение за преустановяване на огъня и освобождение на заложници “, се споделя на знак, подложен във вторник на прозореца на израелския павилион.

Патир сподели на уеб страницата си: „ Решението на художника и кураторите не е да анулират себе си, нито изложбата; по-скоро избират да заемат позиция в символ на взаимност със фамилиите на заложниците и огромната общественост в Израел, която приканва за смяна. ”

Биеналето, планувано от събота до 24 ноември...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР