Художественият музей Тейт Британия в Лондон си навлече критики заради

...
Художественият музей Тейт Британия в Лондон си навлече критики заради
Коментари Харесай

Музей в Лондон предлага $51 700 заплата на „директор по кафето“

Художественият музей Тейт Британия в Лондон си навлече рецензии поради това, че предлага годишна заплата в размер на 39 500 паунда (51 747) за позицията “директор по кафето ”.

Сумата е по-висока от междинната заплaта на куратор в областта на изкуството в града.

От музея осведомиха, че отговорностите по време на 40-часовата работна седмица на индивида на тази позиция ще са “да намира, смесва и изпича кафе, ” като идеалният претендент би трябвало да има “сериозен опит в дегустацията и контрола на качеството на кафето еспресо. ”

Обявата за работа донесе на музея рецензии за това, че заплащането е по-високо, в сравнение с годишното трудово заплащане на куратор в областта на изкуството в Лондон, съгласно уеб страницата Glassdoor.

Алън Лейтън, секретар на профсъюза Prospect, съобщи, че това разминаване е “остро увещание, не че отговорникът по кафето е доста високо заплатен, а че високо квалифицираните чиновници на музеите са ниско платени. ”

 

“Без тези квалифицирани чиновници няма да има галерии и музеи. Време е това да бъде прието и възнаграждението за тези позиции да бъдат уместно ”, прибавя Лейтън, представен от CNBC. 

Творецът Гресън Пери пък показа в Twitter фотография от обява във вестник с думите “Отказвам се, те завоюваха. ”

От Тейт опазиха заплащането за позицията, като обявиха, че “не е заслужено да се съпоставят началник на отдел с кураторска позиция на друго равнище. ”/ profit.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР