Художествената гимнастика в момента и преди 5 години е доста

...
Художествената гимнастика в момента и преди 5 години е доста
Коментари Харесай

Казанова и Владинова: Възхищаваме се на гимнастичките. Те са професионалистки

Художествената гимнастика сега и преди 5 години е много друга, а сегашният отбор и самостоятелни представителки поставят доста труд, с цел да бъдат измежду най-хубавите в света! Така мислят бронзовата медалистка с ансамбъла от олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година Любомира Казанова и третата на топка от международното състезание в Пезаро през 2017 година Невяна Владинова.

Българските гимнастички потвърдиха това на Световната купа в София - първото съревнование у нас след насилствената пауза за пандемията от ковид. Те завоюваха 9 медала, от които 6 златни.

" Със сигурност им беше мъчно на девойките. От 2 години не са се явявали на такова съревнование. Много отговорно, доста вълнуващо е било за тях сигурно. Много отговорно подходиха. Те са професионалистки. Наистина им беше мъчно цяла година единствено да упражняват, само че те в действителност се показаха добре и си заслужиха медалите. Наистина са доста травмите. Много комплицирана гимнастика се играе сега, доста динамична. Постоянно се усложняват съчетанията. Много травми носят. Освен ансамбъла, и Боряна Кален, и Катрин Тасева имат недоволства. Сега ще се възстановят. Най-важното е да бъдат здрави, тъй като сподели, че когато играят, взимат медали ", сподели Владинова, която сега е втори вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика.

Снимка: bTV

Казанова постави края на спортната си кариера след олимпийските игри. В момента тя е треньор и е щастлива, че не би трябвало да показва съчетания при сегашния устав.

" Виждам какъв брой старания поставят девойките. Единствено им поисквам да бъдат здрави и да съумеят да стигнат до мечтания връх. На мен ми липсва килимът в някакви моменти, само че в тази гимнастика не бих се върнала. Изключително комплицирана, динамична, тежка е. Много е мъчно да се опази една гимнастичка здрава в дълъг интервал от време. Не бих си го предизвикала. Възхищавам се на девойките, които сега се борят, състезават се и демонстрират такава класа на килима. Сега съм на мястото на треньорите. Разбирам ги добре и виждам какъв брой нехайно е да си гимнастичка ", майтапи се Казанова.

Снимка: bTV

Двете навлизат бързо в новите си функции, а Владинова получава препоръки и поддръжка от президента на федерацията Илиана Раева.

Старая се да вляза допустимо най-бързо в новата роля. Госпожа Раева извънредно доста ми оказва помощ, доста ми се доверява. Влязох непосредствено с двата крайници в организирането на толкоз доста надпревари. Трудно е, изключително в тези условия. Всичко се случва в последния миг, тимовете в последния миг се отхвърлят. Спонсори по-трудно се намират, само че въпреки всичко съумяваме. Много забавно и динамично е. Много е друго ", съобщи тя.

Снимка: Lap.bg

След Световната купа от федерацията провеждат и шампионат за Купа " София ". Надпреварата стартира през днешния ден (4 април), а финалите на обособените уреди може да гледате директно по RING, на уеб страницата btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG на 6 април.

В деня на изборите за 45-ия парламент, двете някогашни гиманастички споделиха в каква България желаят да живеят:

" По-обединена. И по-малко мрънкащи младежи. Искам младежите освен да седят и да мрънкат, а да се опитат да създадат нещо за България ", безапелационни са те.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР