Хуберт Хуркач постигна огромен тенис подвиг през миналата седмица, завоювайки

...
Хуберт Хуркач постигна огромен тенис подвиг през миналата седмица, завоювайки
Коментари Харесай

Нова сензация в Токио: Шампионът в Шанхай бе повален на старта от първата ракета на Китай

Хуберт Хуркач реализира голям тенис героизъм през предходната седмица, завоювайки трофея на Мастърса в Шанхай. Това беше втора купа на това равнище за поляка, който се изкачи под номер 11 в международната класация и се завърна в битката за класиране на финалите в Торино. Днес обаче тези негови упоритости претърпяха сериозен удар, тъй като третият подложен загуби още на старта в Токио.

Изненадата беше реализирана от Жижен Жанг, като по този начин първата ракета на Китай си отмъсти за случилото се в Шанхай, където Хуркач го спря на 1/8-финалите след тайбрек в решителния сет, а в този момент още веднъж развръзката пристигна по този метод, само че имахме друг победител - 3:6 6:4 7:6(4). По този метод непоставеният тенисист си обезпечи място в 1/8-финалите, където ще премери сили с някогашния 1/2-финалист на Аустрелиън Оупън - Аслан Карацев.

Двубоят стартира кошмарно за любимеца, който позволи пробив още в първия гейм, а китаецът след това затвърди преимуществото си с нулев гейм в своя изгода, с цел да поведе с 3:1. Оттам насетне обаче играта на азиатеца тотално се разпадна и въпреки Хуркач да пласираше едв 45 % от първите си подавания в корта, то това не му попречи да влезе в серия от пет следващи гейма в своя изгода, осъществявайки поврат в откриващия сет.

Шампионът в Шанхай не спря дотук и осъществя незабавен брейк за начало на втората част, което привидно отстрани интригата в конфликта, единствено че функциите се обърнаха и Жанг значително си отмъсти за случилото се в предходния сет, печелейки 5 от идващите 6 гейма, с цел да вкара мача в трета решителна част.

Там полякът най-сетне стабилизира началния си удар, макар че беше направил едвам 5 аса към този миг от конфликта, само че международният номер 57 въобще не отстъпваше и сантиметър от главната линия, като точно той беше по-активен от двамата в разиграванията. Все отново Хуркач дочака своя миг и имаше три точки за пробив в седмия гейм, единствено че по-нискоранкираният състезател не трепна и в последна сметка се стигна до тайбрек.

Там азиатецът привидно се откъсна уверено напред, повеждайки с 5:1 точки, но любимецът заличи двата си мини брейка пасив и разполагаше с началния удар, изоставайки с 4:5. Последва страховит ретур на Жанг, с който той си обезпечи два следващи мачбола, а международният номер 11 позволи лековата неточност от форхенд в идващото разиграване и се строполи на земята в разочарованието си.

Zhang gets his revenge
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР