Хуберт Хуркач победи с 6:7 (6), 6:4, 6:4 Талон Грийкспор

...
Хуберт Хуркач победи с 6:7 (6), 6:4, 6:4 Талон Грийкспор
Коментари Харесай

Хуркач се класира за полуфиналите в Швейцария

Хуберт Хуркач победи с 6:7 (6), 6:4, 6:4 Талон Грийкспор и се класира за полуфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка в Базел (Швейцария) с награден фонд от 2,345 милиона евро. 

Поставеният под номер 4 в схемата поляк направи съдбоносен пробив в седмия гейм на третия сет и завърши срещата за 2 часа и 22 минути. Това е втори триумф за Хуркач в общо три дуела против нидерландеца Грийкспор.

" Той е необикновен противник и още веднъж се държа извънредно на корта. С него имахме някои луди мачове тази година. В предходния ни дуел в Хале той победи, само че през днешния ден сервисът ми проработи добре и това се оказа най-важно за мен ", разяснява полският тенисист.

Хуберт Хуркач, който продължава да има шансове за присъединяване на финалите на АТП в края на сезона, ще играе против Юго Юмбер в предпоследната фаза на шампионата в швейцарския град. Французинът се наложи с 6:4, 2:6, 6:2 против участващия с " уайлд кард " швейцарец Доминик Щрикер. Юмбер, който заема 28-мо място в международната класация, направи 23 аса и 46 печеливши удара в срещата, която продължи близо два часа.

За полуфиналите се класира и водачът в схемата Холгер Руне. Датчанинът отстрани Томас Ечевери от Аржентина след три сета - 6:1, 3:6, 7:6 (6).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР