Хуберт Хуркач надигра Яник Синер със 7-6 (4), 6-4 на

...
Хуберт Хуркач надигра Яник Синер със 7-6 (4), 6-4 на
Коментари Харесай

Хуберт Хуркач спечели първия за годината турнир от сериите Мастърс 1000

Хуберт Хуркач надигра Яник Синер със 7-6 (4), 6-4 на финала на първия за годината шампионат от сериите Мастърс 1000 в Маями. Срещата продължи към час и 45 минути.

Двубоят сред двамата дебютанти на край от сходна категория стартира с пробив за поляка и задатък от 3-0, само че италианецът се върна в сета в петия гейм. Нещо повече - 19-годишният младеж направи нов брейк за 6-5, само че се пропука, сервирайки за откриващия сет. Стигна се до тайбрек, където Хуркач бе по-убедителен и завоюва след 7-4 точки. Втората част започва превъзходно за полския тенисист, който набрал инерция от предходния сет, дръпна с 4-0. Синер обаче върна един от двата брейка, само че за повече нямаше сили и по този начин Хуркач ликува с първа купа от сериите Мастърс 1000 в кариерата си.

За Хуркач това бе трета купа в кариерата и втора за годината след тази в Делрей Бийч. Той е в серия от 10 следващи победи в южна Флорида. Полякът ще влезе за първи път в топ 20 на мъжкия тенис, като ще се изкачи до рекордното в кариерата си 16-о място. Синер също ще означи напредък до 23-о място в света. Той пропусна да стане най-младият първенец в историята на Маями - на 19 години и седем месеца.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР