Хуберт Хуркач и Каспър Рууд се оказаха единствените поставени полуфиналисти

...
Хуберт Хуркач и Каспър Рууд се оказаха единствените поставени полуфиналисти
Коментари Харесай

Супер, Хуберт: Хуркач измъкна трисетовата драма с Рууд и е финалист в Монреал!

Хуберт Хуркач и Каспър Рууд се оказаха единствените сложени полуфиналисти на Мастърса в Монреал и всеки от тях усещаше по какъв начин пред него се открива златна опция за непредвиден успех. Полякът към този момент имаше един трофей от сходна категория, до момента в който Рууд не можеше да се похвали със същото и наподобява значително това събитие повлия съществено на техния мач от финалната четворка в канадския град, защото осмият подложен остана по-спокоен в решителните моменти и се поздрави с крайния триумф - 5:7 6:3 6:2, с цел да си обезпечи среща за купата с един всред Пабло Кареньо Буста и Даниел Еванс.

R2 - d. Ruusuvuori in 3 sets
R3 - d. Ramos-Vinolas in 3 sets
QF - d. Kyrgios in 3 sets
SF - d. Ruud in 3 sets

Hubi = FIGHTER
— Omnium Banque Nationale (@OBNmontreal)
Началото беше доста по-силно за Хуркач, който още веднъж можеше да разчита на мощния си начален удар и оттова нататък с лекост конструираше точките. Норвежецът пък беше на противоположния полюс, изигравайки доста слаб дебютен сервис гейм и скоро международният номер 10 се снабди с пробив преднина. Рууд обаче стартира по подобен метод и през вчерашния ден против Феликс Оже-Алиасим, след което беше безукорен в изявите си и значително нещата се повториха.

Финалистът от Ролан Гарос навакса закъснение от 0:3 гейма и експлоатираше неуверения форхенд на съперника си. Четвъртият подложен съумяваше да се пази по съвършен метод и удължаваше оптимално разиграванията. Така се оформи една сериозна борба от дъното на корта, която не беше по никакъв начин по усета на Хуркач и той съобщи за повторно подаването си при 5:5, а след това по-високоранкираният играч затвори сета на лично подаване.

Рууд удължи мощната си поредност и незабавно реализира пробив за старта на втората част, но позволи незабавен рибрейк. Полякът ясно си даде сметка, че не би могъл да надделее в продължителните замени и изостри обилни своите отигравания. Излизанията към мрежата също се трансфораха в главен способ за 196-сантиметровия състезател, който показваше феноменални реакции в тази зона от корта. Именно въпросната тактичност изцяло обърна хода на срещата, тъй като скандинавецът стоеше изтеглен прекомерно обратно и нямаше никакъв късмет да реагира на стоп волетата от ракетата на някогашния първенец в Маями, чиито мощни изяви го изведоха до паритет в общия резултат.

Световният номер 7 взе задатък от 40:0 в дебютния си сервис гейм за сета, само че позволи няколко бързи неточности и внезапно полякът се снабди с точка за пробив. Последва сериозна интервенция на мрежата при ретура на Хуркач, като тя собственоръчно му разреши да отмъкне началния удар на норвежеца и оттова насетне десетият в света беше безспорен доминант в дуела, удвоявайки съвсем мигновено преднината си и не след дълго осмият подложен се поздрави с крайния триумф.

See you on Sunday
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР