Хуберт Хуркач е първият финалист на Мастърса в Шанхай. Полякът

...
Хуберт Хуркач е първият финалист на Мастърса в Шанхай. Полякът
Коментари Харесай

Хурчач надигра Корда за място на финала в Шанхай

Хуберт Хуркач е първият финалист на Мастърса в Шанхай. Полякът надигра Себастиан Корда с 6:3, 6:4. Мачът продължи 1 час и 16 минути.


Хуркач, №17 в света, не направи нито една двойна неточност и осъществя 2 от 4 точки за пробив. Съперникът му заби 9 аса, само че не се възползва от нито една от опциите за брейк.

Корда опита да сложи Хуркач напрегнат, само че неговият ретур бе на доста високо равнище. След равностойното начало доста по-големият опит на поляка в сходни мачове си пролича и той търпеливо дочака моментите за офанзива. След доста дълъг и оспорван шести гейм, в който изоставаше с 0-30, Хуркач осъществя първия пробив в мача, който след това затвърди за 5-2.

Корда прекъсна серията на съперника си, само че не за дълго, защото международният №17 завърши откриващия сет с гейм на нула за 6-3.

Доминацията на Хуркач продължи и във втория сет, когато той поведе с 2-0 след ранен пробив. Този брейк се оказа последният в мача, защото полякът продължи да бъде безукорен при подаванията си и победи с 6-3, 6-4 след 75 минути игра.

На финала 26-годишният поляк ще играе с спечелилия от мача сред Григор Димитров и Андрей Рубльов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР