Хуберт Хуркач е първия съперник на Григор Димитров на турнира

...
Хуберт Хуркач е първия съперник на Григор Димитров на турнира
Коментари Харесай

Хуркач си осигури среща с Григор Димитров

Хуберт Хуркач е първия противник на Григор Димитров на шампионата от сериите ATP 500 в Ротердам, откакто се наложи над Роберто Баутиста Агут в същински трилър в три сета – 7:5, 6:7 (7), 7:6 (4), за над три часа здрава борба.

Откриващият сет мина под диктовката на сервиращите, като петият в схемата получи първи шансове за пробив в подаването на съперника в 12-ия гейм, когато осъществя третия си сетбол, с цел да поведе в частите. Във втората Баутиста Агут направи пробив в третия гейм, който обаче мигновено бе върнат от Хуркач. Стигна се до тайбрек, в който полякът поведе с 4:0 точки и имаше три следващи мачбола при 6:3, само че испанският деец показва темперамент и стигна на собствен ред до точка за равнене на сетовете. Баутиста Агут не съумя при първата си опция, само че при втората не сбърка и срещата отиде в финален трети сет.

В него Хуркач първи стигна до пробив и сервираше за мача при 5:4, само че се пропука. Съдбата му още веднъж бе решена в тайбрек, в който испанецът дръпна с 2:0, само че по-късно последва серия от шест безответни точки на сметката на 10-ия в международната класация. Хуркач се провали в първите си два мачбола, само че при третия не сбърка и по този начин откри място в осминафиналите на конкуренцията. Полският тенисист наниза цели 26 аса против едвам пет двойни неточности, като завърши с 56 уинъра и 30 непредизвикани.

Хуркач и Димитров имат два мача между тях, като и двамата бяха извоювани от най-хубавата ни ракета. Гришо завоюва трисетовите борби на четвъртфиналите в Индиан Уелс (2021) и Монте Карло (2022). Победителят от конфликта посред им може да срещне втория в схемата Андрей Рубльов в последните осем.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР