Хубавото за Омикрон е, че много нисък процент влизат в

...
Хубавото за Омикрон е, че много нисък процент влизат в
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев: В края на пролетта случаите рязко ще намалеят, лятото ще има затишие

„ Хубавото за Омикрон е, че доста невисок % влизат в болница и доста невисок % са с тежки прояви на болестта. “ Това сподели пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, консултант на Столичната община по здравните въпроси и някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

В нашата страна има несъмнено доказателство, че болестта минава по-леко, съобщи пред БНР той.

Според резултатите от секвенирани проби едвам 7 души от 227 с Омикрон са на болнично лекуване, посочи проф. Кантарджиев. По думите му е добре, че поддържаме по-ниски индикатори на брой хора в лечебни заведения.

„ Към края на пролетта ще имаме внезапно понижаване на случаите, даже в нашата страната. Лятото ще имаме мъртвило “, предвижда той и добави, че здравната система ще може елементарно да лимитира обособени гърмежи на заболяемостта наесен.

Мерките не би трябвало да са доста строги и ограничаващи, само че би трябвало да са навременни, заключи Кантарджиев. Според него резултатът на въвежданите ограничения би трябвало да е забележим след две седмици, в противоположен случай се губи мотивацията на популацията.

Смесена зараза на грип и ковид е необичайност, сподели още Тодор Кантарджиев.

Повече от половин милион души у нас са си поставили трета, бустерна инжекция, добави експертът.

Вече 40-50 години се работи по универсална ваксина против грип, само че всяка година СЗО трансформира състава на противогрипните ваксини, разяснява още проф. Кантарджиев по тематиката за създаването на универсална ваксина против Covid-19. По думите му универсална ваксина се създава доста мъчно.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР