Хубавото време, на което ще се радваме поне още две

...
Хубавото време, на което ще се радваме поне още две
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев: Хубавото време отлага грипа

Хубавото време, на което ще се радваме най-малко още две седмици, отсрочва грипа . Това сподели пред bTV проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

60 хиляди безвъзмездни ваксини против предстоящите грипни варианти, предопределени пенсионерите, към този момент са разпределени, само че множеството от тях – в София.  В цялата страна ще бъда доставени след средата на ноември. Те ще стигнат за 10% от възрастните над 65 години и ще се разпределят по преценка на общопрактикуващите лекари.

Осигуряването на безвъзмездни ваксини за 10% от най-възрастните е положително начало, разяснява проф. Канатарджиев. Той прикани безплатните ваксини да се слагат оптимално бързо, откакто бъдат доставени.  Важно е също да се слагат на здрави хора.

Епидемиологът подсети, че в комерсиалната мрежа към този момент има ваксини за този зимен сезон.  Той подсети, че са нужни 21 дни на организма, с цел да построи отбрана против грипните варианти. Пикът на грипа през последните години е в третата седмица на януари и това значи, че е хубаво до декември имунизациите да са поставени, сподели епидемиологът.

Той е безапелационен, че сега грип няма у нас.  Хората с хрема и кашлица сега са с риновируси, които се популяризират от мръсните ръце посочи Кантарджиев. / topnovini.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР