Хубавото на сухия януари е, че всяко време може да

...
Хубавото на сухия януари е, че всяко време може да
Коментари Харесай

Коктейл за по всяко време - свеж, сладко-кисел и леко опушен

Хубавото на " сухия януари " е, че всяко време може да бъде коктейлно време. Стига коктейлът да е безалкохолен, несъмнено. Така хем съблюдаваме разпоредбите на " сухия януари ", хем не е нужно да чакаме края на деня, с цел да се отпуснем с напитка в ръка.
 Shirley Temple - най-популярният безалкохолен коктейл, въодушевен от актрисата Шърли Темпъл
Коктейлът, който и децата пият

И коя е актрисата, въодушевила основаването му

Затова не губим време и запретваме ръкави за новата доза петъчна прохлада. Тя идва с присъщия си сладко-кисел, леко опушен усет и билкова нотка.

Съчетанието на съставките може и да ни се коства необичайно, само че в действителност всички дружно се допълват идеално. Резултатът - безалкохолен грейпфрутов пулверизатор (Grapefruit-Rosemary Mocktail Spritz).

Ето и по какъв начин да си го приготвим по рецептата на delish.
 Снимка 649847

Какво ни би трябвало

За сиропа
100 г захар 2 стръка розмарин 1/2 с.л. сол
За шприца
1 с.л. захар 1/4 с.л. пушен червен пипер 1 комат червен грейпфрут лед 100 мл сода/тоник с усет на грейпфрут 100 мл сок от грейпфрут 1 филиз розмарин  Снимка 649845

Какво ги вършим

Първо си подготвяме сиропа. В дребна тенджера слагаме захарта, стръковете розмарин, солта и половин чаша вода и оставяме да заврат на средно-силен огън. След като кипне сиропът, намаляме до средно-ниска степен и го оставяме да ври леко за към две минути, като в това време разбъркваме. Захарта би трябвало да се разтвори. Когато е подготвен, сиропът би трябвало да се охлади изцяло, преди да го използваме за коктейла. Добре е да имаме поради, че количеството сироп е задоволително за четири напитки.

Следващата ни стъпка е да приготвим " подправката ", която от една страна придава на коктейла характерен усет, а от друга го украсява. За задачата в плитка паница смесваме захарта и аления пипер. После взимаме висока коктейлна чаша и навлажняваме горния ѝ борд с резена грейпфрут. Овалваме намокрената част в сместа от захар и червен пипер, едвам се покрие добре и да наподобява ефектно.
 Кокито (Coquito) - рецепта за другоземен зимен коктейл от Пуерто Рико
Най-екзотичният зимен коктейл

Ром и кокос ни отнасят в Пуерто Рико

За последната част остава да напълним чашата с лед и да сипем сода/тоник с усет на грейпфрут, сока от грейпфрут и от авансово приготвения ни сироп. Разбъркваме добре, прибавяме пресен филиз розмарин и най-после можем да гарнираме с резенчето грейпфрут.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР