Хубаво време е есента: чайчета, ранно стъмване, ранни вечери, топли

...
Хубаво време е есента: чайчета, ранно стъмване, ранни вечери, топли
Коментари Харесай

Защо не трябва да чистим падналите листа

Хубаво време е есента: чайчета, ранно стъмване, ранни вечери, топли одеяла и жестоки пейзажи в природата.

Това изложение на сезона се отнася единствено за хората, които не се грижат за двор. Всички останали псуват тихичко всяка заран, когато видят по какъв начин дърветата са отърсили нова порция сухи листа посред спретната ливада.

Окапалите листа в действителност са нещо много потребно за градината и премахването им не всеки път е в наша изгода.

Ако фактически двора ни е озеленен със скъпа и изискваща специфични грижи трева, не бихме желали да оставим падналите листата да образуват гъста завивка, тъй като това би задушило зеленината.

В същото време доста от нас не си дават сметка, че тоталното и редовно унищожаване на окапалите листа лишава почвата и насажденията от много потребни субстанции.

До през пролетта доста от падналите през есента листа ще са се разградили и ще захранят почвата с изцяло естествени биологични хранителни материали.

" Шапката " от листа върху земята е атрактивен дом за доста скотски типове и спомага за развиването на потребни за почвата гъбички и микроорганизми.

Ако разпределим листата из градината си по верен метод, през пролетта умерено можем да минем и без торове, и да създадем същинско био произвеждане.

Листата могат да бъдат употребени и за изолираност на растенията, които окопаваме за зимата, като прибавим известно количество към почвата към стъблата.

Вариантите са доста, а модерните агрономи са на мнение, че традицията с горенето и изхвърлянето на падналите листа е не просто демоде, а артикул на дезинформираност. Е, към този момент знаем. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР