Хубаво е политиците да си мерят приказките - първо да

...
Хубаво е политиците да си мерят приказките - първо да
Коментари Харесай

Борисов: Всеки един танкер се извежда в центъра и всяка една лодчица се записва

" Хубаво е политиците да си мерят приказките - първо да ревизират и след това да приказват ". Това разгласи министър председателят Бойко Борисов, който преди представянето на преноса на горивата на заседание с всички държавни служби - ГДБОП, Морска администрация, прокурори, ДАНС и Агенция " Митници ".

Искаме на българските жители да покажем от танкер до бензиностанциите, по какъв начин се управлява по какъв начин и какви ограничения сме взели, посочи Борисов и добави, че ще се покаже още по какъв начин може да се излъже страната и какви ограничения може да се вземат.

" Всички в контрабандния център доста работят, само че заради неналичието на стиковка, резултатът не е този, който ни се желае и по тази причина тази информация ще се показа тук ", уточни министър-председателят. Той уточни, че би трябвало да се дадат рекомендации и в случай че някъде има празнина - да се надгради.

" При тази цялата система се позволява общественото пространство - 80 танкера, 100 танкера влезнали. Сега всеки един танкер се извежда в центъра и всяка една лодчица се записва и когато кажеш в Народното събрание 80 танкера, те каним в ГДБОП гледаш два-три дни дали има или няма контрабанда ", съобщи Борисов.

Когато някой политик каже нещо - заповядайте, ето проверете, отсече министър-председателят. Премиерът желае всичко да се запази и да се запише, с цел да може да се управлява в Българската акцизна централизирана осведомителна система (БАЦИС). Борисов желае да знае дали има построена камера, тъй като разпоредил и знаел какво има и какво не. " Питат ни влезнал ли е танкер, без да го забележим ".

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов се похвали, че за 3 години координационният център се утвърдил като доста сполучлив.

" Ще покажем по какъв начин институциите, показани в Координационния център имат директно отношение в контрола на тези рискови браншове, какъвто е този за горивата и по какъв начин се прави контролът ", увери Спиридонов.

По време на представянето на горивата би трябвало да стане ясно по какъв начин институциите, които са показани в координационния център и контролът върху тези рискови браншове по какъв начин тъкмо реализират този надзор със своя административен потенциал.

Припомняме, предходната седмица депутатите гласоподаваха отсрочване на противоречивия нов закон за горивата с шест месеца, с цел да може да се реализира компромис сред страните " за " и " срещу ".

Изготвеното от Емил Димитров - Ревизоро законодателство срещна съпротивата и на редица организации в лицето на АИКБ, КРИБ, Българската строителна камара, Минно-геоложката камара и най-много на Асоциацията на търговците и превозвачите на горива, които проведоха митинги още напролет на предходната година, а в Народното събрание получиха поддръжката на НФСБ.

Твърда поддръжка за законодателството имаше от Българската петролна и газова асоциация (БПГА), както и от Българската стопанска камара, които като главен мотив акцентираха потребността от преустановяване на контрабандата и изсветляване на бранша. Самото отсрочване на закона те дефинираха като чадър над сивия бранш.

След митинги и незабавни срещи на другите страни, в това число и при премиера Бойко Борисов, бе взето решение влизането в действие на закона да се отсрочи с 6 месеца, с цел да може в Наредбата, която го съпътства, да бъдат импортирани промени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР