Хубаво е политиците да си мерят приказките - първо да

...
Хубаво е политиците да си мерят приказките - първо да
Коментари Харесай

Борисов: Всеки един танкер се извежда в центъра и всяка една лодчица се записва

" Хубаво е политиците да си мерят приказките - първо да ревизират и след това да приказват ". Това разгласи министър председателят Бойко Борисов, който преди представянето на преноса на горивата на заседание с всички държавни служби - ГДБОП, Морска администрация, прокурори, ДАНС и Агенция " Митници ".

Искаме на българските жители да покажем от танкер до бензиностанциите , по какъв начин се управлява по какъв начин и какви ограничения сме взели, посочи Борисов и добави, че ще се покаже още по какъв начин може да се излъже страната и какви ограничения може да се вземат.

" Всички в контрабандния център доста работят , само че заради неналичието на стиковка, резултатът не е този, който ни се желае и по тази причина тази информация ще се показа тук ", уточни министър-председателят. Той уточни, че би трябвало да се дадат рекомендации и в случай че някъде има празнина - да се надгради .

" При тази цялата система се позволява общественото пространство - 80 танкера, 100 танкера влезнали. Сега всеки един танкер се извежда в центъра и всяка една лодчица се записва и когато кажеш в Народното събрание 80 танкера, те каним в ГДБОП гледаш два-три дни дали има или няма контрабанда ", съобщи Борисов.

Когато някой политик каже нещо - заповядайте, ето проверете , отсече министър-председателят. Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов се похвали, че за 3 години координационният център се утвърдил като доста сполучлив .

" Ще покажем по какъв начин институциите, показани в Координационния център имат директно отношение в контрола на тези рискови браншове, какъвто е този за горивата и по какъв начин се прави контролът ", увери Спиридонов.

По време на представянето на горивата би трябвало да стане ясно по какъв начин институциите , които са показани в координационния център и контролът върху тези рискови браншове по какъв начин тъкмо реализират този надзор със своя административен потенциал .
 Борисов демонстрира придвижването на горивата от танкера до бензиностанцията
Борисов демонстрира придвижването на горивата от танкера до бензиностанцията

За да спрат тия басни, които се приказват

Припомняме, предходната седмица депутатите гласоподаваха отсрочване на противоречивия нов закон за горивата с шест месеца, с цел да може да се реализира компромис сред страните " за " и " срещу " .

Изготвеното от Емил Димитров - Ревизоро законодателство срещна съпротивата и на редица организации в лицето на АИКБ, КРИБ, Българската строителна камара, Минно-геоложката камара и най-много на Асоциацията на търговците и превозвачите на горива, които проведоха митинги още напролет на предходната година, а в Народното събрание получиха поддръжката на НФСБ .

Твърда поддръжка за законодателството имаше от Българската петролна и газова асоциация (БПГА), както и от Българската стопанска камара, които като главен мотив акцентираха потребността от преустановяване на контрабандата и изсветляване на бранша. Самото отсрочване на закона те дефинираха като чадър над сивия бранш .

След митинги и незабавни срещи на другите страни, в това число и при премиера Бойко Борисов, бе взето решение влизането в действие на закона да се отсрочи с 6 месеца , с цел да може в Наредбата, която го съпътства, да бъдат импортирани промени.
 Търговците и превозвачите на горива желаят страната да каже къде е сивият бранш
Търговците и превозвачите на горива желаят страната да каже къде е сивият бранш

Заплашват с огромни митинги и блокиране на пътища
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР