Хубаво е по време на магнитна буря хората да си

...
Хубаво е по време на магнитна буря хората да си
Коментари Харесай

Доц. Трифонова: По време на магнитна буря хората трябва да се пазят

Хубаво е по време на магнитна стихия хората да си имат едно на разум и да се щадят от стрес и огромни физически интензивности. Това сподели в дневния информативен блок „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ доцент доктор Петя Трифонова – заместник-директор на Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) на Българска академия на науките.

„ Няколко са отраженията, които имат магнитните стихии върху хората. Появява се смяна в показанията като кръвно налягане и пулс. Съответно хората могат да усетят неочаквани промени на тези си параметри. Психиатри оповестяват, че работи и на спокойствието и съня. Има и поява на главоболие, изнемощялост, отмалялост и световъртеж “, разясни тя.

Доц. Трифонова предизвести за допустимо нарушавания в електропреносната мрежа и връзката – интернет и телевизия.

„ Магнитните стихии имат способността да нарушат действието на електропреносната мрежа. Това, което съгласно мен доста постанова говоренето са магнитни стихии в последно време, е, че те имат способността да нарушат и връзката. Знаете, че светът доста зависи от нея. Интернетът, малкия екран се предават през сателитни спътници и сигнали. Когато тези сигнали се нарушат, ние ще загубим и услугите, които употребяваме. Календарът на месец ноември е пъстър с четири къси събития за по два-три дни. Смущенията ще бъдат краткосрочни “, добави тя.

Доц. Петя Трифонова изясни и повече за въздействието, което оказват магнитните стихии върху хората. По думите й метеочувствителните хора усещат доста по-осезаемо измененията.

„ Има два доста добре известни обстоятелството. Първият е, че човешките органи имат лично магнитно поле, което е доста малко и с друга периодичност. Няма по какъв начин действието на тези органи да не му се отрази и внезапната смяна на магнитното поле навън. Второто важно нещо е, че има метеочувствителни хора. Има хора, които са много предразположени да усещат смяна на времето – освен магниите стихии, а и смяна в температурата или атмосферното налягане. При тези хората въздействието на магнитните стихии и е много по-осезаемо “, посочи тя.

Доц. Трифонова обясни, че първата „ порция “ магнитни бурии ще бъде този уикенд – сред петък и неделя ( сред 4 и 6 ноември). По думите й магнитните стихии не удрят единствено България. Те удрят и засягат цялата ни планета.

Тя акцентира, че най-състоятелната прогноза за идни магнитни стихии може да се направи на месечна база, не повече.

Габриела ГАНЕВА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР