Хубаво е, когато някой се застъпи за теб, въпреки че

...
Хубаво е, когато някой се застъпи за теб, въпреки че
Коментари Харесай

“Осъждането на хората стигна до крайност”: Хелена Бонам Картър защити Джоан Роулинг и Джони Деп

Хубаво е, когато някой се застъпи за теб, макар че може да си навлече недоволството на огромна група хора. Актрисата Хелена Бонам Картър обаче не се интересува прекомерно доста от хорското мнение и самоотвержено отбрани нейния постоянен екранен сътрудник Джони Ден и авторката на поредицата за “Хари Потър ” - Джоан Роулинг. 

Хелена Бонам Картър, която изигра брилянтно героинята на Белатрикс Лестрандж в четири от филмите за Хари Потър, адресира полемиката към възгледите, изразени преди няколко години от Роулинг, които бяха подложени на критика от някои като втълпяващи ненавист към транс общността. Картър назова тази отрицателна реакция „ ужасяваща “.
                             

„ Мисля, че е беше преследвана. Осъждането на хораъа е доведено до прекаленост, ” изрази мнението си Картър в ново изявление за Times of London.

Бонъм Картър сподели още, че на авторката на „ Хари Потър “  ѝ “е разрешено да има мнение, изключително в случай че е претърпяла малтретиране “.

В есе от 2020 година, оповестено на нейния уеб страница, Роулинг разкрива, че е била жертва на домашно принуждение и полов тормоз. Тогава aвторката за следващ път се опита да изясни възгледите си за половата еднаквост на фона на острата реакция към изказванията, които направи в обществените медии и които провокираха рецензии даже от артисти, пренесли доста от нейните творби на огромния екран, в това число Даниел Радклиф и Еди Редмейн.

„ Всичко, което апелирам – всичко, което желая – е сходна съпричастност, сходно схващане, да бъде разширено към доста милиони дами, чието само закононарушение е да желаят техните опасения да бъдат чути, без да получават закани и малтретиране “, написа Роулинг в есето си. 
                             

Роулинг е била редовно подложена на критика в предишното за нейните възгледи за половете. Тя провокира яд с туит, в който осмя заглавие за „ хора, които имат менструация “. 

“Хора, които имат менструация? Сигурна съм, че преди имаше дума за тези хора. ” написа Роулинг тогава. 

По мотив нападателното отношение към Роулинг, Хелена Бонам Картър сподели пред Times of London, че всеки носи лична история на контузия и образува мнението си от тази контузия. 

“Трябва да почитате от кое място идват хората и тяхната болежка. Не е нужно всички да сте съгласни с всичко – това би било безумно и скучно. Тя не го мисли по нападателен метод, тя просто споделя нещо от личния си опит, ” сподели актрисата в отбрана на Роулинг.

Бонам Картър също проговори за проблемите към Джони Деп, който изигра ролята на злодея Гринделвалд във кино лентата „ Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд “ от 2018 година - част от вселената  на Хари Потър. 

Бонъм Картър, която е работила с Деп в няколко плана през годините, сподели, че счита Деп за „ изцяло оневинен “ след делото му за клюка против някогашната му брачна половинка Амбър Хърд по-рано тази година.
                             

Прочети публикация по тематиката:  

„ Хората ще се заловен за това, тъй като това е наклонността “ , сподели Бонам Картър за придвижването #MeToo.

„ Не можете да забранявате хора. Мразя културата на анулация. Стана много истерично и има нещо като лов на вещици и липса на схващане, ” показа още Бонам Картър. 

И Деп, и Роулинг са жертви на така наречен “култура на анулацията ”. Най-честите ѝ жертви са известни персони, за които обществото взема решение, че са създали нещо неприятно и ги санкционира за това посредством тирада на омразата или даже закани. В следствие тези персони губят редица благоприятни условия, както да вземем за пример Деп беше лишен от ролята си на Гринделвалд в сполучливата поредност “Фантастичните животни ”.

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР