Хубаво е да бъдем скучни в тези несигурни времена, заяви

...
Хубаво е да бъдем скучни в тези несигурни времена, заяви
Коментари Харесай

Швейцария се радва да е скучна в ерата на Брекзит и Тръмп

Хубаво е да бъдем скучни в тези несигурни времена , съобщи президентът на Швейцария Ален Берсе по отношение на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и английския референдум за Брекзит, оповестява " Ройтерс ".

Берсе изясни, че швейцарската политическа система е сложна за чужденците. " Президент, който не може независимо да взема решения и заема длъжността в продължение на една година . Добре, за някои от вас, това би могло да звучат в действителност като добра концепция ".

Швейцарската система на директна народна власт значи, че се гласоподава за " съвсем всичко " , с дати за идващите 64 вота и избори до 2034 година, добавя Берсе.

" Не съм сигурен дали можете даже да обясните това на читателите си вкъщи. Очевидно има страни, в които единствено един референдум е задоволителен , с цел да се потопи страната в години на несигурнос т и безпорядък. За благополучие в Швейцария към този момент сме уредили връзките си с Европейски Съюз ".

В изследване на градовете с най-хубаво качество на живот, БиБиСи разказва Цюрих като " отегчителен ", а Женева като " смъртно тъпа " . " Разбира се познавате, Швейцария по-добре. Ние работим доста интензивно, с цел да бъдем толкоз " скучни " . Този тип засегнатост е музика за нашите уши . Да си отегчителен може да е хубаво ", добави Берсе, цитирайки непоклатимост, последователност и надеждност.

Посланикът на Съединени американски щати Ед Макмълън разяснява, че забележките на Берсе са добър комизъм. " Той се майтапеше . Беше въпрос за швейцарското президентство и какъв брой иронично е, че се трансформира всяка година . Някои харесват това, други не ", изяснява Макмълън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР