Хубаво е, че г-н Пеканов рекламира конгрес на БСП, но

...
Хубаво е, че г-н Пеканов рекламира конгрес на БСП, но
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БНБ се подигра с българския парламент

Хубаво е, че господин Пеканов популяризира конгрес на Българска социалистическа партия, само че уважаеми сътрудници народни представители, на какво станахме очевидци през днешния ден – Управителният съвет на Българска народна банка, който избираме ние и извикахме за отчет, се подигра с българското Народно заседание и не даде подобен отчет.
Вие не разбирате ли, че се докарахме до такава степен, че органи, които избира Народното събрание, длъжностен кабинет, на който ние би трябвало да упражняваме парламентарен надзор, да идват да ни поучават, да ни дават задания, да не извършват това, което Народното събрание им е упълномощил и да ръкопляскаме това? Да слушаме отчети от партийни конгреси, да слушаме поучаване от незавършил докторант на цели партии за техните идеологии и убеждения и да ръкопляскаме на това. Дотам ли се докарахме, уважаеми народни представители?
Служебният кабинет на Радев от дълго време се меси в партийните работи на Българска социалистическа партия, само че виждам, че уголемява намесата и към други партии. Казвам тази декларация с апел съществено да мислим и да решим – ще го пазиме ли този български парламент от похищения, от обиди, от принизяване на неговата роля, в последна сметка, от убийството на парламентарната народна власт. И всеки, който пристигна тук ще се гаври ли с това, което е българското Народно заседание, или ще си извършва отговорностите по закон и ще си почита институциите.
Това ме провокира да приказвам. Изобщо не ме интересува, че Пеканов цитира отчет от конгрес на Българска социалистическа партия и ще ви кажа за какво – това, което прочете е правилно и ние държим на него. И ние споделяме „ да ” на еврото – и тогава, и в този момент. Но всяка страна би трябвало да реши по кое време е комфортния миг това да стане. И единственото нещо, което искахме през днешния ден е да вземем осведомено решение – може да е „ да ”, може да „ не ”. Но Българска народна банка трябваше да ни каже: стопанската система по този начин ще пострада или по този начин ще имаме напредък, приходите на хората ще паднат или ще се усилят, има опасности от инфлацията, няма опасности. Това искахме. Какво получихме – още един пестник върху парламентаризма, никакъв отговор на съответните въпроси и незавършил докторант да ни поучава за партийните ни позиции и каузи.
Мислете, апелирам ви, до каква степен ще докараме парламентарната народна власт, в случай че продължаваме да поносим това посягане върху най-висшия орган в страната.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР